از دید شخصی من شهر شیراز مظلومترین شهر ایران است . از یک سو او را شهر "گل و بلبل "می خوانند و از سوی دیگر نه چندان گلی دل و دماغ روییدن و عطر افشانی در انر دارد و نه بلبلی حال و حوصله اواز و چهچه ای . زمانی این شهر را پایتخت فرهنگی ایران می دانستند و الان هم خوش خیالان می دانند . اما واقعیت ان است که این شهر با و جود دارا بودن تمامی امکانات بالقوه برای رشد و توسعه و پیشرفت بشدت بیمار کمبود های بسیار است.
از دیدگاه برنامه ریزی اجتماعی شهر تا همین یکی دو سال اخیر از زیر ساخت های لازم جهت مدرن شدن بر خوردار نبود .کمبود خیابان و دسترسی و کم عرض بودن انها و نبود وسایل حمل ونقل ریلی (چه درون شهر و چه بین شهری- هرچند چند سالی است که راه اهن اصفهان به شیراز در دست ساخت است و مترو ان نیز همچنین) از دیگر مشکلات این شهر است بیکاری و فقر و اسیب های مختلف اجتماعی در این شهر انقدر است که یکی از نمایندگان محترم فعلی شیراز در مجلس شورای اسلامی این شهر را رسما در حضور رئیس ج.ا.ا دکتر احمدی نژاد (و مقامات دیگر کشوری و محلی ) درکشور از لحاظ خلاف دارای مقام بالایی اعلام کند.
ناهمگونی بین بافت های جدید و قدیم و عدم امایش سرزمین (چه در بعد جغرافیایی و فضایی و چه از لحاظ انسانی ) بشدت بچشم می خورد. وجود مهاجران بی حساب و کتاب داخلی و خارجی و نبود سیستم فاضلاب مناسب از دیگر کمبودهای این شهر است . وجود مسئولین اکثرا غیر بومی تا قبل از بقدرت رسیدن دولت نهم نیز باری اضافه به مشکلات این شهر و استان بوده است. بنظر می رسد افراد غیربومی با گرفتن مسئولیتهای مهم در شیراز و استان فارس تا قبل از دولت نهم با اجرای ازمون و خطا از کیسه بیت المال و به قیمت هر چه عقب ماندن شیراز و استان از رشد و توسعه همه جانبه به کسب تجربه مدیریتی مشغول بودن و در واقع شیراز و استان و بیت المال نردبان ترقی انها شده بود . متاسفانه این عادت ناپسند چنان رویه و اصطلاحا نهادینه شد که بعضی افراد از مسئولین بومی نیز جهت کسب موقعیت اداری و سیاسی و مالی همان بلای افراد مسئولین غیر بومی را بر سر این شهر و استان اوردند . و نتیجه شد این وضعی که در شیراز و استان شاهد هستیم.
با ظهور دولت نهم جناب دکتر احمدی نژاد و بویژه پس از سفر بهار امسال هیئت دولت به استان و شهر شیراز بارقه های عشق و امید به دل و جان اهالی بازگشته است امید که مسئولین فعلی استان و شیراز فرصت را مغتنم شمرده و از برکت خداداده این دولت نهایت استفاده را جهت جبران عقب مانده گی های شیراز و فارس بنمایند. حیف شهری که صدها سال مرکز تمدن و فرهنگ جهان بوده به این وضع اسفناک در اید . اگر مسئولین اصفهان توانسته اند بهترین شهر ممکن با توجه به امکانات را بسازند قطعا فارسیان که سازنده بخش عمدهای از تمدن و فرهنگ جهان اند خواهند توانست شیراز و فارس را به جایگاه بایسته ان بر سانند.
ضمنا فارس مهد اثار تاریخی ایران و جهان است چرا نباید از این امکانات مهم خداداده جهت رفع بیکاری و ایجاد اشتغال و کسب درامد (ریالی و ارزی) استفاده بهینه نگردد ؟!!!
نگارنده خود در زمان دو دولت محترم قبل از دولت محترم نهم با نگارش و ارسال مقالات علمی و پیشنهاد طر حهای عمرانی و اصلاحی به مسئولین استانی سعی کرد در حد توان خود و بصورت خودجوش به رشد و توسعه شیراز و کشور کمک کند.که اخرین ان طرح "رشد و توسعه شهرک سعدی "در پاییز ۱۳۸۴ بود.ضمنا در مر کز کامپیوتر خود هزاران نفر از جوانان محروم را اموزش کامپیوتر و زبان ... بدهد بی ان که مورد حمایتی کوچک حتی یک وام ناقابل گردد که هیچ بلکه صد ها مشکل و درد سر را نیز باید تحمل می نمود که نمود!.
در پایان امید انرا دارم تا نماینده گان اتی که در ۲۴/۱۲/۱۳۸۶ از شیراز و استان فارس وارد مجلس شورای اسلامی می گردند بتوانند بایاری خدا و حمایت از طر حهای عمرانی دولت نهم سازندگی کشور و بویژه فارس را صد چندان نمایند. تحقیقا وجود و حضور مرقد حضرت احمد بن موسی "ع" و اثار فراوان تاریخی و فرهنگی و ادبی و وجود هزاران شهید دفاع مقدس و نیز فرهیختگان و دانشمندان و اساتیدو بخصوص حضرت ایه الله حائری شیرازی امام جمعه شیزاز و نماینده محترم ولی فقیه در فارس و حضرات ایات سید علی اصغر و سید علی محمد دستغیب شیرازی و سایر فاکتو رهای مثبت می تواند برای رسیدن به این مهم نماینده گان و مسئولین شیراز و استان فارس را در کنار اعضای شوراهای دلسوز و مسئولیت شناس شیراز و سایر شهرها و روستا های استان را یاری رساند
یادمان باشد حتی امروزه در زبانهای خارجی و بویژه انگلیسی اکثرا ایران را با اسم فارس (پارس ) میشناسند یعنی ایران را persia و فارسی را persian مینماند(هرچند IRAN و FARSI نیز کاربرد فراوان دارد).