یک مشاور سیاسی و یا اجتماعی و غیره خوب کسی است که دارای شرایط زیر باشد :
- مصلحت گرا و واقع بین باشد همچنین نترس و حقیقت گو باشد .
- اوضاع و شرایط و نیاز مندیهای سیاسی - امنیتی حال کشور و منطقه و جهان را بخوبی درک نموده و بر مبنی ان به ارایه نظر بپردازد.
- بی دلیل از اهمیت و خطرات احتمالی پدیده های سیاسی و اجتماعی ( داخلی و خارجی ) در تحلیل و ارایه نظر خود نکاهد و یا بصورت غلو امیز به خطرات ان نیفزاید. به عبارت دیگر در کم خطر و یا پر خطر نشان دادن وقایع تند روی و غلو نکند.
- منافع شخصی و یا جناحی را در ارایه تحلیل و مشاوره مد نظر قرار ندهد و منافع ملی و جمعی و نظام را مد نظر قرار دهد .
- برای کشور و نظام اسلامی با تحلیل های نا پخته و یکسو و رادیکال دشمن تراشی نکند .
- در مشاوره و تحلیل خود از نظر کارشناسی و تخصصی دیگران در موضوعات مورد مشاوره استفاده کند و پیوسته به اطلاعات و دانش خود در موضوع شغلی و مسئولیتش کوشا باشد .
- شخصیت و بیان مشاور باید اثر گذار باشد و گرنه تحلیل ها و نظرات ارایه شده توسط او هر چقدر هم درست و مفید باشد تحقیقا فاقد اثر لازم بر مسئول مربوطه می باشد .
- مشاور باید ذهن مسئول را که بدلیل هجم کار و گسترده گی و ظایف ممکن است متمرکز نباشد اول ارام و سپس بر موضوع مورد نظر متمرکز سازد .
- هرچقدر در جه مسئولیت فرد مشاوره گیر نده بالا تر باشد مشاور ایشان نیز باید به فنون و مهارت مشاوره به همان نسبت بالاتر و به روز تر باشد .
- بلاخره مشاور باید خدا ترس و متشرع و حقیقت بین بوده و از ریا و دروغ و چاپلوسی که افت های زشت و پر خطر هستند بدور باشد.
در این صورت است که مسئول سیاسی و یا اجتماعی و غیره با اعتماد بنفس بیشتر و تسلط کامل تر و با درجه تبعات خطر سیاسی و امنیتی کمت برای کشور به تصمیم سازی می پردازد تا منافع ملی تامین و ضریب حفظ امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور بشدت بالا رود و درنیتجه بالنده گی و پویایی و عزت و اتحاد و انسجام بیشتر در صحنه های مختلف برای کشور بدست اید.
سلام. شما احتمالا نمی خواین کاندیدای مجلس بشید؟