سعید شجاعی سعدی،  Saeed Shojaei saadi

سعید شجاعی سعدی، Saeed Shojaei saadi

شاعر، نویسنده و پژوهشگر، Poet, Writer and Researcher
سعید شجاعی سعدی،  Saeed Shojaei saadi

سعید شجاعی سعدی، Saeed Shojaei saadi

شاعر، نویسنده و پژوهشگر، Poet, Writer and Researcher

رابطه تکنولوژی با پدیده فساد و فحشا در جامعه

 

 یاداوری مهم :

 هر چند موضوع ازدواج و مسئله "فساد و فحشا " شاید مستقیما به موضوع اعلام شده برای این مجله شخصی تحلیل و پیشنهاد ی در رابطه با سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران  ارتباطی نداشته باشد. اما از دید پژوهشی بنده  بنظر می رسد علاوه بر عوامل فرهنگی و سیاسی و اقتصادی داخلی عوامل مختلف خارجی نیز در ایجاد و گسترش و اشاعه ان در ایران دخالت دارند که لزوما همه انها هم توطئه گرانه نیست .

چرا که بخشی ناشی از اشنایی و مبادلات فرهنگی و علمی و تکنولوژیکی ایران با جهان خارج پدید می اید و بخشی نیز از ورود کالاهای فرهنگی و رسانه ای به ایران حاصل می گردد و احتمالا بخشی نیز برای مقاصد سیاسی از خارج به  داخل وارد می شوند که اینترنت و ماهواره و امثال ان یکی از ابزار ورود ان به ایران است بهمین دلیل :

 

نویسنده در ارتباط  با تحلیل اجتماعی زیر و نیز نقشی که موتورهای جستجوگر اینترنتی در دسترسی جوانان به مطالب و فیلم و عکس و کلیپ غیر اخلاقی دارند در حال انجام یک پژوهش علمی است که بزودی نتایج ان را از طریق همین وبلاگ تقدیم حضور خوانندگان همیشگی و بلاگ های علمی و تحلیلی اینجانب سعید شجاعی سعدی و سایر خوانندگان محترم خواهد گردید .  پس لطفا منتظر باشید.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 تکنولوژی و تاتیر ان بر پدیده  ازدواج و یا عدم ازدواج جوانان در ایران  :

 

با پیشرفت علم و فن اوری و منجمله کامپیوتر و اینترنت و ماهواره و گسترش شبکه ها ی پیشرفته ذخیره و پخش فیلم و کلیپ و صدا و عکس (چه بصورت "سی دی "یا "دی وی دی "و یا بر روی "مموریهای موبایل و مانند ان " و نیز همه انواع مدیا های مختلف با فرمت های گوناگون و غیره) جوانان هر جامعه معمولا به اقتضای شرایط شخصیتی و سنی خود جزئ اولین گروه های عمده اجتماعی هستند که شدیدا به استفاده از نواوریهای فن اوری فوق علاقمند گشته و به انها جذب می گردند.

در چنین صورتی بدیعی است بسیاری از اداب و رسوم و هنجارهای سنتی جامعه بوسیله استفاده مستمر و نهادینه شده جوانان و نوجوانان از محتویات رسانه های بالا به چالش سخت کشیده می شود. این گروه بمرور زمان (درست یا غلط ) به الگوبرداری از پوشش و ارایش و رفتار شخصیت های داخلی و خارجی می پردازند که انها را در رسانه های فوق الذکر می بینند.

همچنین بنظر می رسد به دلیل اثرگذاری مستقیم یا غیر مستقیم " ولی پیوسته" همین رسانه ها - سن ازدواج بالا می رود و جوانان چندان که باید گرایشی به ازدواج از خود نشان نمی دهند (حال اگر مشکلات اقتصادی و فرهنگی برای یک ازدواج اسان نیز وجود داشته باشد قطعا به این بحران اجتماعی دامن خواهد زد ) و اگر ازدواجی هم با طی هفت خوان رستم انجام شود زوج و زوجه در اکثر موارد زندگی زیر یک سقف مستقل را خواهانند.

 

یعنی بجای تشکیل خانواده در نظام خانوادگی متمرکز (در کنار برادر و یا خواهر و والدین و یا دیگر اقوام ) به خانواده "هسته ای " روی می اورند که همین سبب شده است تا عملا بدلیل مشکلات مالی و کمبود مسکن و یا درامد و سرمایه لازم دختر و پسر نتوانند بسادگی ازدواج کنند و همین مسئله به نوبه خود سبب پدید امدن نا هنجاریهای فراوان اخلاقی و اجتماعی گردیده است تا انجا که طبق اخبار صبح سه شنبه 3//10/87 رادیو سراسری جمهوری اسلامی نزدیک به پانزده میلیون جوان در سن ازدواج در ایران قرار دارد که حدود چهار میلیون از انها عملا از سن ازدواجشان هم کذشته است.

 

با چنین وضعی عملا بنظر می رسد که هیچ دولتی توان تامین نیاز مندیهای گسترده جوانان برای ازدواج و شغل و مسکن را در کوتاه مدت نخواهد داشت. هر کاری صورت پذیرد جنبه التیام موقت را دارد ونه درمان قطعی ان.

شاید اگر همه توان کشور و مسئولین با هم جمع گردد و کاملا و تماما بر حل این مشکلات متمرکز گردد بتوان در یک دوره دو تا چهار ساله با استفاده از امکانات و سرمایگذاریهای داخلی و خارجی به درمان قطعی این معضل اساسی اقدام نمود. نویسنده متن قبلا نیز با توجه به اهمیت موضوع ( بر اساس احساس تکلیف) بارها در مقالاتی به بررسی و ارایه راه حل های مناسب اقدام نموده که شما خواننده عزیز می توانید انها را در همین وبلاگ مطالعه نمایید!

 

در پایان باید اضافه کنم :

 

فساد و فحشا مثل هر پدیده اجتماعی دیگر امری غیر قابل انکار ولی در این مورد اقرار به ان بسیار دردناک است. تنها با برنامه و درک صحیح همه شرایط است که می توان از گرایش یرخی از جوانان به این پدیده درد ناک اجتماعی ( با ارایه و انجام راه حل های دقیق و علمی و اداری و اجتماعی و اقتصادی لازم ) جلوگیری نمود. تامین شغل و در امد و مسکن انهم در انداز ه های حداقل ان  - می تواند سبب گرایش جوانان به ازدواج و در نتیجه کاهش شدید فحشا و فساد در همه زمینه ها در جامعه ایران اسلامی گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد