سعید شجاعی سعدی،  Saeed Shojaei saadi

سعید شجاعی سعدی، Saeed Shojaei saadi

شاعر، نویسنده و پژوهشگر، Poet, Writer and Researcher
سعید شجاعی سعدی،  Saeed Shojaei saadi

سعید شجاعی سعدی، Saeed Shojaei saadi

شاعر، نویسنده و پژوهشگر، Poet, Writer and Researcher

نتیجه مختصر یک تحقیق در مورد موتورهای جستجوگر اینترنتی !

بعنوان یک پژوهشگر بر خود صواب دیدم تا با بررسی کارکرد موتورهای جستجوگر اینتر نتی در حد دانش و امکانات ناچیزم  اطلاعات علمی و کاربردی مفیدی در این باره  را در اختیار  علاقمندان  و خوانندگان عزیز وبلاگهای خود (هرچند بطور خلاصه)  قرار دهم  . در همین اول به شما عرض می کنم که می توانید برای اشنایی و  استفاده  ازمهمترین موتورهای جستجوگر جهان در اینترنت  روی جمله زیر  کلیک کنید :

 

برای دیدن و استفاده از موتورهای جستجوگر جهان اینجا کلیک کنید

 

 ضمنا با پژوهش بر روی کارکرد این موتورها نتایج زیر حاصل گردید:

 

۱- کارکرد موتورهای "google , yahoo , live , search , ask "  از بقیه  موتورهای جستجوگر بهتر بودند.

 

۲- در بین بقیه موتورهای لیست  فوق موتور های جستجوگر "altavista ,glseek,turbo 10, turboScout,windseek" 

بهتر  از دیگران بنظر رسیدند . چرا که در اعلام  نتیجه برای یک جستجوی مشابه مواردی نسبتا متنوع تری را  از بقیه موتورهای جستجوگر موجود اعلام می کردند.

 

۳-یافته های سایر موتورها در پاسخ به یک درخواست جستجوی مشابه خیلی متفاوت نبود.

 

۴- بنظر می رسد برخی موتورها ی جستجوگر اینترنتی چنان برنامه ریزی شده باشند تا برای اعلام نتیجه یک جستجو حتما یک یا چند سایت و  وبلاگ غیر مربوط (مثلا غیر اخلاقی )  حتما نشان داده شوند .

 

۵- بسیاری از جستجوگر ها فیلترشکن هایی را در اعلام نتیجه جستجو  معرفی می کنند که اکثرا ادرس سایت غیر اخلاقی خاص خود را در search box ان به کاربر نمایش می دهند.

 

۶- بعضی از موتورهای جستجوگر کاربردهای ویژ ه ای دارند مثلا  موتور جستجوگر و سایت  "amazon" برای خرید کتاب و کالاهای رسانه ای و غیره مفید تر است.

 

7- در بخش موتورهای جستجوگر  فارسی  باید از "گوگل فارسی و پارسیک و قطره و جاماسپ " و چند موتور دیگر بعنوان بهترینهای بخش موتورهای جستجوگر زبان فارسی نام برد.

 

8- بخش عمده ای از موتورهای جستجوگر مهم جهان حتی اگر موتور مخصوص زبان فارسی  برای جستجو نداشته باشند  درخواست جستجو به زبان و حروف فارسی را نیز انجام می دهند. 

 

 

بنظر می رسد اگر مراکز علمی و دانشگاهی و پژوهشی بزرگ کشور که دارای امکانات وسیع علمی و تجهیزات مورد نیاز هستند در مورد موضوع این تحقیق پژوهشی جامع انجام دهند شاید بتوان یک موتور بسیار قدرتمند فارسی و ایرانی را در اینترنت ایجاد کرد تا هم امکان هک و مانند ان با افزایش ضریب ایمنی شبکه اینترنت کاهش یابد و هم استفاده کاربران ایرانی (بویژه انها که بزبان انگلیسی تسلط ندارند) علمی تر و دقیق تر و مفید تر  و صد البته  اسانتر گردد. 

پس به امید ان روز  

سعید شجاعی سعدی - شیراز

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد