آژانس بین المللی انرژی هسته ای: ایران به تعهدات برجامی خود عمل کرده است
و نیازی به بازرسی از تاسیسات نظامی ایران نیست
دیروز 5 شنبه 9 شهریور 1396 برابر با 31 آگوست 2017 گزارش رسمی آژانس بین المللی انرژی هسته ای منتشر شد که طلی آن آژانس رسما اعلام کرد ایران به تعهدات برجامی خود عمل کرده است و نیازی به بازرسی از تاسیسات نظامی ایران نیست چرا که در برجام توافقی برای استمرار چنین بازرسی های وجود ندارد.
اما بنظر می رسد که تیم مشاوران پرزیدنت ترامپ و بویژه داماد او آقای "کوشنر" و همسرش بانو "ایوانیکا ترامپ" و نیز خانم "نیکی هیلی" نماینده امریکا در سازمان ملل و اشخاصی چون آقای "جان بولتون" و اعضای ایپک و نئو محافظه کاران و نیز گروه تی پارتی نه تنها با گزارشات مثبت آژانس در باره ایران مشکل دارند بلکه اساسا خواستار لعو توافق هسته ای با ایران هستند.
اینکه چرا چنین سیاستی را در پیش گرفته اند را باید از خودشان پرسید اما بنده سعید شجاعی سعدی بعنوان یک فعال و پژوهشگر صلح و فرهنگ جهانی بر این باورم که آنها در تلاشند تا اولا با تراشیدن دشمنان خارجی اذهان عمومی مردم و رسانه های آمریکا را از مشکلات شدید سیاسی و اقتصادی و اجتماعی که بر اثر ضعف و ناتوانیهای پرزیدنت ترامپ و تیم مشاورانش در طی 7 ماه گذشته یا ایجاد شده و یا از قبل وجود داشته ودر این 7 ماه بر دامنه و عمق آنها بشدت افزوده شده است، منحرف نمایند.
بنده بر این باورم اگر مشاوران پرزیدنت ترامپ خوب به ایشان مشاوره دهند حتما ایشان سیاستهای فعلی ضد ایران را تغییر میدهد چرا که دوستی با ایران و تجدید روابط همه جانبه و بازگشایی سفارتخانه های دوکشور در تهران و واشینگتن می تواند منافع بی شمار سیاسی و امنیتی و اقتصادی برای طرفین و نهایتا امنیت پایدار برای کشورهای هم پیمان آمریکا نظیر اسراییل را فراهم سازد .
ثانیا بنظر می رسد پرزیدنت ترامپ و مشاورانش به اشتباه فکر می کنند ایران هدف و لقمه ای بسیار آسان است. البته پرزیدنت ترامپ نشان داده است که هرچه در تجارت موفق بوده است متاسفانه درسیاست ناموفق و بمانند دانشجوی ترم اول رشته علوم سیاسی عمل می کند.
دوستی با ملت و دولت ایران که دارای برهنگ و تمدن 8000ساله میباشند یک افتخار بزرگ است این افتخار بزرگ را پرزیدنت پوتین و روسای کشورهای بزرگ اروپایی و غیر اروپایی نیز درک کرده اند و در هفته های اخیر حتی شاهدیم که کشورهایی مانند عربستان سعودی و اردن و ترکیه که از کشورهای حامی آمریکا بحساب می آیند بسرعت در حال بهبود روابط خود با تهران هستند .
حال این پرسش پیش می آید آیا پرزیدنت ترامپ و حامیان اسراییل در آمریکا و همچنین دولت بسیار تندرو کنونی در اسراییل به رهبری آقای نتانیاهو این حقیقت بزرگ را درک می کنند و یا با لجاجت باز به انکار قدرت و نفوذ ایران می پردازند؟