سفر پرزیدنت بوش به منطقه خاورمیانه تحقیقا نباید هیچ دست اوردی داشته باشد . اما از سوی دیگر بنظر می رسد این سفر با توجه به محدوده زمانی و کشورهای بازدید شده و نیز بدلیل قانون شکنی های مکرر نئو محافظه کا ران حاکم بر حزب جمهوریخواه و دولت فعلی امریکا در تجاوز به دیگر کشورها باید حساسیت بالای دستگاه دیپلماسی ج.ا.ا را بر انگیزد .چرا که هدف رسمی اعلام شده سفر پرزیدنت بوش به منطقه- صلح بین فلسطین و اسراییل و نیز هشدار خطر ایران به کشورهای منطقه برای تشکیل یک اتحاد ضد ایران اسلامی است.در چنین شرایطی ج.ا.ا بدون ساده اندیشی و فوت وقت و بی انکه بدلیل مشکلات امریکا در عراق و افغانستان قدرت تهاجمی غافلگیرانه امریکا و اسراییل و ناتو را دست کم گیرد . باید نهایت اماده گی همه جانبه را تا پایان حکومت پرزیدنت بوش که کمتر از یکسال دیگر است اعمال نماید .زیرا بنظر می رسد دولت پرزیدنت بوش بخوبی می داند حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری اتی امریکا شکست سختی خواهد خورد لذا چیزی برای از دست دادن ندارد بنابر این چنین تصور می کند که با تهاجم احتمالی به ایران اسلامی هم کار ایران را یکسره می کند ( زهی خیال باطل ) هم ملت و کنگره امریکا را در عمل انجام شده قرار می دهد تا انها نیز عملا راهی بجز حمایت از دولت او نداشته باشند.
بنا براین شاید مطلوب ان باشد که دستگاه دیپلوماسی ج.ا.ا ما بسیار فعالتر گردد . برای اینکار بنظر می رسد انجام راه کارهای سیاسی زیر کارساز باشد:
1- به نتیجه رساندن توافقات انجام شده با اژانس بین المللی انرژی هسته ای در سفر اخیر دکتر البرادعی به ایران در مدت 4 هفته اعلام شده با رعایت منافع بلند مدت ملی.
2- گسترش مذاکرات و روابط همه جانبه با همه کشورهای عرب و غیر عرب منطقه و بخصوص با کشورهای همسایه و نیز اتحادیه اروپا و ژاپن و استرالیا .
3- گسترش روابط با روسیه و چین و هند فرا تر از انچه که تا کنون بوده است .
4- فعال تر کردن دفتر حافظ منافع ج.ا.ا در واشنگتن و نیز دفتر نماینده گی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک بمنظور تشریح فردی و گروهی و حزبی و رسانه ای و سمیناری هرچه بهتر مواضع صلح امیز و دوستانه ایران در امریکا و جهان و نیز جلب حمایت افراد و رسانه های مستقل و صلح جو و صاحب نفوذ و طرفدار رابطه با ایران در امریکا (که خوشبختانه کم هم نیستند).
5- کم کردن از فضای تنش الود کنونی با ایجاد نوعی ارتباط حتی غیر رسمی بمنظور جلوگیری از سوی تفاهمات خطرناک پیش امده احتمالی مثل انچه که بین گشتی های دریایی ج.ا.ا ایران با ناوهای امریگایی در تنگه هرمز پیش امد تا خدای ناکرده نا خواسته چنین حوادثی منجر به درگیری نگردد.
ضمنا همکاریهای سازنده ج.ا.ا با اژانس انرژی اتمی و نیز گزارش بسیار مثبت 16 نهاد اطلاعاتی امریکا دست اویز مهم و خوبی برای ج.ا.ا ایران بمنظور انجام مانور های سیاسی در سطح منطقه و جهان بنفع منافع ملی ایران اسلامی است . متاسفانه من درک نمی کنم چرا وزارت خارجه ما اینقدر در استفاده از این امتیازات ضعیف عمل می کند!؟
در هر حال باید مواظب بود تا تبعات سفر اخیر پرزیدنت بوش به منطقه خطری برای تمامیت ارضی و استقلال ما در پی نداشته باشد.