بسم الله الرحمن الرحیم
در زیر چکیده ای از اخبار و رویدادهای خبری بعد از انتخابات شکوهمند 22 خرداد 1388 را که به انتخاب دکتر احمدی نزاد منجر شد را می خوانید لازم به ذکر است که کلیه مطالب از سایت های خبری - خبرگزاری فارس - ایسنا - رجا نیوز- نواندیش - برنا - ایلنا - الف - تابناک - مهر - مورخه 6 تیر 88 تقدیم حضور گردیده است
=========================
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به بیانیه گروه هشت
:
پارلمان اروپا هنگام جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان فشاری به سران این رژیم وارد نکرد
سرویس: سیاسی خارجی
1388/04/06
06-27-2009
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی خارجی
حسن قشقاوی در خصوص بیانیه وزرای خارجه گروه هشت درباره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با ابراز تاسف از موضعگیری مداخله جویانه و شتابزده وزرای خارجه هشت کشور صنعتی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ایران، یادآوری مینماید که این انتخابات با شرکت 85 درصد واجدین شرایط و در فضایی کاملا رقابتی و آزاد و با رعایت کلیه موازین قانونی برگزار شده و نقطه عطفی در تاریخ مردم سالاری دینی محسوب میگردد و در جوامع غربی مدعی دمکراسی نظیر و مشابهای ندارد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران که در 30 سال گذشته حدود سی انتخابات دمکراتیک و عادلانه را برگزار کرده است، در انتخابات اخیر خود بهترین گواه بر اعتماد رای دهندگان ایرانی به سلامت مکانیسمهای انتخاباتی و امانتداری نهادهای برگزار کننده و ناظر در انتخابات در ایران است.
قشقاوی تصریح کرد: انتظار جهانیان از نشست وزرای خارجه هشت کشور صنعتی آن بود که با توجه به دستور کار از قبل تعیین شده، به مشکلات جدی فراروی این کشورها و جامعه بینالمللی بپردازند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال اظهارات مداخلهجویانه رییس پارلمان اروپایی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اظهارات مداخله جویانه رییس پارلمان اروپایی درباره دهمین انتخابات ریاست جمهوری و مسائل داخلی کشورمان را غیرمسوولانه و غیرقابل قبول دانسته و آن را محکوم مینماید، این اظهارات مداخله جویانه و شتابزده در حالی صورت میگیرد که هنوز فرآیند رسیدگی به شکایات در شورای نگهبان تمام نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت: سفر رییس و دیگر نمایندگان پارلمان اروپایی به ایران چنانچه در چارچوب احترام و منافع متقابل و براساس دستور کار و در زمان توافق شده صورت گیرد میتواند گام مثبتی در توسعه روابط پارلمانی ایران و اروپا باشد اما چنانچه با اهدافی مغایر با این دنبال گردد، قطعا کمک کننده نخواهد بود طبعا با توجه به نوع اظهارات رویکرد ایشان، انجام چنین سفری در شرایط کنونی نه تنها کوچکترین کمکی به بهبود و ارتقاء مناسبات نمینماید بلکه مغایر با روح دوستی و همکاری دو طرف خواهد بود.
قشقاوی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط پارلمانی با پارلمان اروپایی در چارچوب احترام و منافع متقابل حمایت میکند، اما نه به پارلمان اروپایی و نه به هیچ کس دیگر اجازه مداخله در امور داخلی خود را نخواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اگر آقای پوئترینگ در گفته خود مبنی بر حساسیت پارلمان اروپایی نسبت به نقض حقوق بشر، آزادیهای اساسی و احترام به شخصیت انسنها صادق است بایستی هنگامیکه مردم بی دفاع غزه تحت حملات و کشتار وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار داشت نیز از این مردم بیگناه و مظلوم حمایت میکرد. این در حالی است که پارلمان اروپایی در جریان کشتار مردم بیدفاع غزه فعالیتی را که افکار عمومی مردم دنیا و مردم اروپا از آن پارلمان انتظار داشته و آقای پوئترینگ هم اشتیاقی برای سفر به منطقه و فشار بر سران رژیم صهیونیستی یا همدردی با ملت مظلوم فلسطین از خود نشان نداد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران پارلمان اروپایی را به پرهیز از بهرهگیری های ابزاری از اصول و ارزشهای حقوق بشر فراخوانده و توصیه مینماید به جای مداخله در امور داخلی دیگر کشورها راههای توسعه ارزشهای مشترک انسانی و تحکیم روابط ملتها در چارچوب احترام متقابل و براساس ارزشهای شناخته شده و مشترک بینالمللی را دنبال نماید.
انتهای پیام
====================
مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار شد:
تمکین نامزدهای انتخابات به قانون و نهایت همکاری با شورای نگهبان
خبرگزاری فارس: مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیانیهای بهترین و مناسبترین راه برای حل منازعات و اختلافات و شبهات را تمکین در برابر قانون دانسته و از نامزدهای انتخابات خواست نهایت همکاری را با شورای نگهبان داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جلسه امروز صبح مجمع تشخیص مصلحت نطام پس از بحث و بررسیهای مبسوط در مورد انتخابات اخیر ریاست جمهوری و تحولات پس از آن بیانیه ذیل در خصوص مسائل انتخابات صادر شد.
مشارکت گسترده و بینظیر مردم در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری نمایشگر پیوند وثیق ملت با آرمانهای انقلاب اسلامی و امام راحل و لبیک به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و برگ زرین دیگری بر کارنامه درخشان انقلاب اسلامی که دنیای مدعی دموکراسی را به چالش کشید و مردم سالاری دینی را در جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشت.
مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشکر از حضور سرافرازانه مردم در انتخابات و از رهبری معظم انقلاب اسلامی بخاطر رهنمودهای حکیمانه و راهگشا، صمیمانه سپاسگزاری نموده و همه مردم عزیز بویژه هواداران نامزدهای انتخاباتی را به نصب العین قرار دادن فرمایشات و توصیههای معظمله دعوت و موارد زیر را نیز توصیه مینماید:
1 - بهترین و مناسبترین راه برای حل منازعات و اختلافات و شبهات را تمکین در برابر قانون و پیگیری امور تا حل مسائل از طریق مجاری مربوطه دانسته و همگان را دعوت به آن مینماید.
2 - شورای نگهبان در جهات رسیدگی دقیق و خداپسندانه به کلیه شکایات و اعتراضات و پاسخ به شبهات با توجه به موافقت رهبر معظم انقلاب در جهت تمدید مهلت رسیدگی و استفاده از کارشناسان با ترکیب مناسب و تاکید معظم له بر ایجاد اعتماد لازم در جامعه توصیه موکد مینماید.
3 - از کلیه نامزدهای انتخاباتی می خواهد نهایت همکاری را با شورای محترم نگهبان معمول داشته و با بهره گیری از این فرصت مناسب و فضای ایجاد شده مدارک و شواهد خویش را برای رسیدگی همه جانبه و دقیق به آن شورای ارائه دهند.
انتهای پیام/م
=====================================
هاشمی شاهرودی محور مذاکرات با میرحسین موسوی
مهر: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از دیدار امروز برخی از اعضای این کمیسیون با حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری خبر داد.
محمد کرمی راد با اعلام این خبر اظهار داشت: طی هفته گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بنا بر تکلیفی که در رابطه با امنیت کشور دارد با شخصیت های موثری همچون آیت الله هاشمی رفسنجانی، مهندس میر حسین موسوی و دکتر محسن رضایی نیز دیدار نموده که نتایج خوب و قابل قبولی را برای حل مشکل انتخابات داشته است.
وی از زمان دیدار اعضای این کمیسیون با حجت الاسلام مهدی کروبی اظهار بی اطلاعی نمود و عنوان کرد: قرار است آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان محور مذاکرات با میر حسین موسوی برای حل مناقشات انتخاباتی به ایفای نقش بپردازد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در پایان از اقدامات لاریجانی که باعث کاهش تنش های انتخاباتی شد تقدیر به عمل
==========================
دیدار محرمانه حضرات آیات شبیری زنجانی و صافی گلپایگانی
ایلنا: آیات صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی، در دیداری محرمانه آخرین تحولات کشور را بررسی کردند.
اگرچه تاکنون هیچ خبری در این خصوص منتشر نشده است، ولی با توجه به حضور گسترده و کمسابقه مراجع عظام تقلید برای حل مشکلات پیشآمده پس از انتخابات، انتظار میرود این دیدار نیز برای یافتن راهکارهای مناسب برای حل این موضوع انجام شده باشد. در روزهای گذشته، آیتالله مکارم شیرازی نیز راهکارهایی برای آشتی ملی و حل اختلافات ارائه داد. برخی مراجع دیگر مانند آیات عظام صافیگلپایگانی، موسوی اردبیلی و جوادیآملی نیز به همراه آیتالله مکارم شیرازی، در دیدار با اعضای شورای نگهبان نظرات خویش را ارائه دادند.
گفتنی است در همین راستا، از سوی آیتالله صانعی نیز تلاشهای گستردهای برای حل مشکل و احقاق حقوق معترضان به نتیجه انتخابات صورت گرفته است
===========================
احمدینژاد: غربی ها بدانند دورهای که بزنید و در بروید، گذشته است. یقه شما را میگیریم
ایلنا: رئیسجمهور با بیان اینکه همواره عدهای محدود که در مراکز قدرت و ثروت حضور دارند عدالت را برنمیتابند، گفت: منشاء بیعدالتیها در جامعه همین گروه محدود و اقلیت است. این اقلیتها همواره اجرای عدالت برایشان سخت است. قرآن میگوید اگر ضعفا محاکمه شوند اما گردنکلفتها محاکمه نشوند آنجا عدالت و حکومت الهی برپا نمیشود.
محمود احمدینژاد که صبح امروز در همایش سالانه قوه قضائیه سخن میگفت، با اشاره به گزارش وزیر دادگستری در خصوص اقدامات دهساله این قوه اظهار داشت: گزارش قرائت شده حاکی از مجاهدت گسترده،هوشمندانه و اثرگذار عزیزانی است که در این دستگاه مشغول به خدمت هستند که باید از ریاست قوه قضائیه تشکر کرد.
وی با بیان اینکه دستگاه قضائی از مهمترین ارکانهای یک نظام به شمار میآید، اظهار داشت: به نظر میرسد ارزش و اهمیت قوه قضائیه از قوای مجریه و مقننه مهمتر است چرا که تضمین حق و عدالت توسط دستگاه قضایی محقق میگردد. شاید هزاران قانون و برنامه خوب نوشته شود اما تحقق آنها منوط به یک دستگاه قضایی مجهز، به روز و مسلط است.
وی گفت: حفظ کرامت، حیثیت و منافع ملی همه به دستگاه قضایی بازمیگردد و محلی که باید از ملت پشتیبانی کرده و آرامش ببخشد، دستگاه قضایی است.
احمدینژاد با اشاره به اقدامات قوه قضائیه بعد از انقلاب اسلامی گفت: دستگاه قضایی نقطه اطمینان و آرامش آحاد یک ملت است و در طی 30 سال بعد از انقلاب همواره شاهد بودیم که دستگاه قضایی مسیر کمال، رشد و پیشرفت را طی کرده است. خصوصاَ در ده سال اخیر که مقایسه اقدامات با دورههای قبل نیز حاکی از فعالیتهای چشمگیر قوه قضائیه بوده است.
احمدینژاد ادامه داد: باید در حال حاضر به دنبال این باشیم که قضای اسلامی را در ایران برپا و الگوی آن را به جهانیان عرضه کنیم.
وی با بیان اینکه امروز هزاران قاضی شجاع و متعهد در دستگاه قضایی مشغول به خدمت هستند، افزود: در منصب ریاست این دستگاه یک مجتهد روشنبین، دقیق، مبتکر و خلاق حضور دارد. با اینکه بیشتر بحثهای ما با ایشان در خصوص مسائل اقتصادی و سیاسی بوده، اما هاشمی شاهرودی از چنان اشرافی در مسائل گوناگون برخوردار است که بسیار ارزشمند است.
احمدینژاد به موضوع عدالت اشاره کرد و گفت: فلسفه برپایی حکومت، برپایی عدالت است، چرا که عدالت زمینهساز و مقوم برادری و دوستی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه پایه اصلی امنیت پایدار، عدالت است، تصریح کرد: عشق،محبت و دلهای نرم و روحیههای بلند ناشی از اجرای عدالت است اگر در جامعهای عدالت جاری نباشد، آن کشور و حکومت بیشک خواهد مرد.
وی ضامن ادامه حاکمیت اسلام را اجرای قاطعانه عدالت عنوان کرد و تصریح کرد: محال است بدون عدالت جامعهای به شکوفایی برسد بسیاری از کینهورزیها و منازعات ناشی از عدم حاکمیت عدالت است.
وی تاکید کرد: حاکمیت با کفر ادامه مییابد اما با ظلم نه، امری که به ملت آرامش و دلبستگی میدهد عدالت است.
احمدینژاد خطاب به قضات و کارکنان دستگاه قضایی اظهار کرد: البته شما میدانید که اجرای عدالت از سختترین ماموریتها است. در بخشهای وسیعی از جامعه از عدالت استقبال میشود اما همواره عدهای محدود که در مراکز قدرت و ثروت حضور دارند عدالت را برنمیتابند.
وی با بیان اینکه منشاء بیعدالتیها در جامعه همین گروه محدود و اقلیت است، گفت: این اقلیتها همواره اجرای عدالت برایشان سخت است. قرآن میگوید اگر ضعفا محاکمه شوند اما گردنکلفتها محاکمه نشوند آنجا عدالت و حکومت الهی برپا نمیشود.
وی شیرینترین ماموریت الهی را قدم گذاشتن در راه عدالت عنوان کرد و ادامه داد: این کار سنگین جمهوری اسلامی هم در عرصههای داخلی وهم خارجی است که پیگیر حاکمیت عدالت باشد. دولت به معنای آن متعهد به برپایی عدالت است.
احمدینژاد ادامه داد: هر قدمی که در راه اجرای عدالت برداشته میشود، بیشتر از هزاران پروژه عمرانی برای جامعه ما ارزشمندتر است چرا که با اجرای عدالت انسانها احیا میشوند و اگر انسانها احیا شوند بیشک کشور پیشرفت خواهد کرد.
احمدینژاد تصریح کرد: خودخواهان، زیادهطلبان ومستکبران، دشمنان اصلی عدالت هستند کسانی که شهید بهشتی را کشتند مخالف عدالت بودند آنها شایستگی حضور در مناصب حکومتی را نداشتند اما میخواستند با جوسازی، ترور، بیان تهمتها و توهینها اشخاصی چون شهید بهشتی را کنار گذاشته و خود در مناصب جای بگیرند.
احمدینژاد با بیان اینکه کار دولت پیگیری اجرای عدالت است، گفت: همه امیدواریم تا دستگاه قضایی و قضات شجاع، متعهد و دلسوز، ما را در این راه پرنورانی، البته پرمشکل کمک کرده و قاطعانه بایستند تا عدالت را تا حد ممکن در این کشور جاری کنیم.
وی ادامه داد: امروز پیگیری تحقق عدالت فقط مربوط به ایران نیست در هر نقطهای از عالم که پرچم عدالتخواهی برافراشته میشود یک نقطه امید برای همه جهانیان است.
امروز که به برکت انقلاب اسلامی در کشور ما شعار عدالتخواهی یک شعار اصلی و اساسی است، دنیا را دچار تحول کرده است و اگر ملتی در گوشهای از دنیا پرچم عدالت را برافراشته است، نقطه تحول در جهان است و اگر عدالتخواهی همگانی شود بیشک مقدمه حاکمیت عدالت در جهان محقق خواهد شد.
احمدینژاد اجرای عدالت را یک ماموریت جهانی دانست و اظهار کرد: بدون استثناء، امروز همه ملتهای عالم چشم امیدشان به ایران است و این رویه عدالتخواهی ایران به سرعت به یک الگوی نجاتبخش در جهان تبدیل شده است و باید گفت که برقراری عدالت در ایران، مقدمه برقراری عدالت در جهان است و امروز به دلیل ارتباطهایی که با کشورهای دیگر دارم، از زبان مردم کوچه و بازار، اساتید و مقامات آن کشورها این موضوع را میشنوم.
رییس جمهور به مواضع اخیر رئیسجمهور آمریکا اشاره کرد و گفت:مچ آنها در مقابل ایران باز شد و نقابشان کنار رفت. آنها آمدند در مقابل چند میلیارد انسان خود را لو دادند. به آنها نصیحت میکنیم بس است، دیگر خود را بیآبرو نکنید.
محمود احمدینژاد در ادامه سخنان خود به انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم اشاره کرد و گفت: ملت ایران یک بار دیگر نشان داد که یک ملت زنده، آرمانی و انقلابی است و اتفاقی که در انتخابات ایران رخ داد، بیشک منشاء تحولات بزرگی در جهان خواهد بود.
وی تصریح کرد: درست در زمانی که اندیشه مارکسیسم مرده و اندیشه لیبرالیسم هم به پایان رسیده است، ملت ایران پرچم عدالتخواهی را برافراشت. این حلقه، گمشده بشر در طول تاریخ بود و خلائی که در دنیا پیدا شده بود، به فضل الهی، با رفتار ملت و جمهوری اسلامی ایران پر شد و به این نیاز اساسی پاسخ داده شد.
احمدینژاد افزود: هیچکس و هیچ گروهی در مقابل منطق انقلاب، حرفی برای گفتن ندارد و منطق غالب و مستحکم ایران در همه عرصهها حضور تاثیرگذار دارد.
احمدینژاد گفت: انتخابات در کشور ما فقط برگزیدن یک شخص و یا جابجایی افراد نیست. انتخابات در ایران تجمیع نیتها، اهداف و اقدامات پاک است. در دنیایی که یاس حاکم است و اندیشههای مادی به پایان رسیدهاند، انتخابات 22 خرداد مانند انفجار نور، دنیا را روشن کرد.
وی ادامه داد: 40 میلیون انسان آگاه به نمایندگی از 72 میلیون حادثه مهمی را رقم زدند. نفس حضور 85 درصدی مردم در انتخابات، به زیر کشیدن دموکراسی لیبرال است.
احمدینژاد گفت: حضور 40 میلیون انسان و رای به آرمانهای الهی و انقلابی خط بطلانی است بر اندیشههای لیبرالیسم. در واقع انتخابات 22 خرداد، مجلس ختم اندیشه لیبرال بود که در ایران برپا شد. این نالههایی که در این طرف و آنطرف میشنوید، به خاطر این است که ترازوی قدرت ایران و مشارکت حداکثری به نمایش گذاشته شده و همه بنیانهای رفتاری و عملکردی آنان را به زیر کشیده است. آنها میگویند اگر دموکراسی امری است که در ایران رخ داده، پس دموکراسی ما چه معنایی دارد. اگر آزادی در ایران است، پس این آزادیهای غربی چیست؟ آنها امروز به دنبال دفاع از حیثیت و کیان خود هستند و به وحشت افتادهاند چرا که الگویی که توسط ایران در جهان مطرح شد، در حال برچیدن الگوهای آنان است.
احمدینژاد ادامه داد: قریب به 40 میلیون نفر در یک روز پای صندوقهای رای حاضر میشوند و اگر سن شرکتکنندگان به 15 سال میرسید، بیشک بیش از 40 میلیون نفر در انتخابات شرکت میکردند و من تردید ندارم که آن پنج، شش میلیون واجد شرایطی که در انتخابات شرکت نکردند، شرایط برایشان مهیا نبود. مثل کشاورزان که بر سر زمین بودند و یا افرادی که در بیمارستانها بستری بودند.
احمدینژاد با بیان اینکه بعد از اعلام نتایج انتخابات و در پیامهای تبریکی که روسای کشورهای دیگر به وی میدادند، نکات مشترکی وجود داشت، اظهار کرد: آنها میگفتند این تراز ملت ایران، دموکراسی را تثبیت کرد که بینظیر است و به یک پدیده شبیه میماند. هیچ محدودیتی برای کسی قرار داده نشده بود و همه چیز در معرض سوال بود. این انتخابات یک رفراندوم جدیدی برای اساس نظام جمهوری اسلامی ایران بود که 40 میلیون نفر با حضور در پای صندوقهای رای به اصل نظام رای دادند. ملت ما در سنگینترین شرایط تبلیغاتی در داخل و خارج کشور در پای صندوقهای رای حاضر شده و به اساس جمهوری اسلامی رای دادند.
احمدینژاد گفت: نکته مشترک پیامهای تبریک روسای کشورهای دیگر این بود که این انتخابات در ایران منشاء تحولات بزرگی در جهان است، اما یک نفر از میان آنها نیز گفت که این انتخابات منشاء تحولات بزرگی در خاورمیانه خواهد بود.
وی گفت: از قبل از انتخابات دشمنان ما فکر میکردند در این انتخابات، اقتدار ملت ما چند برابر میشود و معلوم بود انتخابات پرشوری در پیش است که جایگاه ایران را حداقل در جهان 100 پله بالا میبرد. آنها از قبل از انتخابات آمدند گفتند بیایید گفتوگو کنیم رابطه برقرار کنیم و در مسائل هستهای صحبت کنیم. اما ما هوشمندانه اعلام کردیم که هر گونه گفتوگو بعد از انتخابات است. برای همه روشن است که آنها آب در هاون میکوبند و فکر میکنند با دخالتهای نابجا میتوانند این روحیه ملت ایران را در هم بشکنند.
احمدینژاد تصریح کرد: اگر خیال میکنند دولت تاسی میپذیرد، به شدت در اشتباه هستند. ما در این دولت از دیدگاه مقتدرانه برخورد خواهیم کرد. البته ما اهل گفتوگو و منطق هستیم اما با اراده و جدیت به دنبال استقرار عدالت در مناسبات جهانی هستیم.
احمدینژاد گفت: آنها جشن گرفته، پایکوبی و دخالت کردند و از این به بعد در مجامع بینالمللی یقه آنها را خواهیم گرفت و به میز محاکمه خواهیم کشاند که شما چه کسی هستید که این همه آدم را میکشید. آنها برای ما شدند حقوق بشر. ایران یک حقوق بشری به آنها نشان خواهد داد. آنها فکر میکنند با افکار شیطانی و پوشالی میتوانند علیه سیستم انتخابات در ایران که جزء متقنترین و مستحکمترین انتخابات است، تبلیغات کنند.
احمدینژاد به مواضع اخیر رئیسجمهور آمریکا اشاره کرد و گفت: از اوباما بعید است. او که گفت ما میخواهیم تغییرات دهیم چرا اظهارنظر خارج از عرف و ادب کرد. میگویند با ایران میخواهیم مذاکره میکنیم. ما هم اعلام آمادگی کردیم اما با این ادبیات خیر. مچ آنها در مقابل ایران باز شد و نقابشان کنار رفت. آنها آمدند در مقابل چند میلیارد انسان خود را لو دادند. به آنها نصیحت میکنیم بس است، دیگر خود را بیآبرو نکنید.
وی ادامه داد: به آنها نصیحت میکنیم ادبیات خود را اصلاح کنند، چرا که با یک ملت بزرگ سخن میگویند. آن زمانی که آنها چیزی نداشتند، ایران یک ملت متمدن و با فرهنگ بود. خواندن و نوشتن بلد نبودند، اما در ایران دانشمندان و عالمان بزرگی پرورش مییافتند.
احمدینژاد اظهار کرد: ملت ایران حاضر به کمک شما است تا مبانی فکری خودتان را عوض کنید و در مسیر عدالت بازگردید. دامنه دخالت خود را جمع و به مرزهای خود بازگردانید و از موضع استکبار سخن نگویید، چرا که دوره آنها گذشته است.
احمدینژاد در پایان تصریح کرد: دولتهای غربی بدانند دورهای که بزنید و در بروید، گذشته است. یقه شما را میگیریم و شما را به پشیمانی و شرمندگی وادار خواهیم کرد. قطعهقطعه میشویم تا در یک نقطه عدالت برپا شود، چرا که
منشاء انسانیت
=============
کواکبیان: هیات ویژه شورای نگهبان به همه مسائل بپردازد
ایسنا: مصطفی کواکبیان در ارزیابی از واکنشهای امریکا و انگلیس نسبت به حوادث اخیر در ایران، اظهارات سران آمریکا و اروپا را در این زمینه طبیعی دانست و گفت:این کشورها اساسا نمیتوانند با ذات انقلاب اسلامی کنار بیآیند و هر زمانی هم که احساس میکنند در جریان انقلاب خلل و یا یک ضعفی بوجود آمده است، باتصور اینکه فرصتی برای کسب منافعشان ایجاد شده قصد میکنند که نهایت بهرهوری را داشته باشند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خطاب به غرب گفت: یقیین بدارید هیچ یک از کاندیداهای انتخابات اخیر حاضر نیستند برای منافع ملی ایران با شما کوچکترین مماشاتی داشته باشند، هرچند بر سر شیوههای سیاست خارجی هر نامزدی روش خاصی برای خود دارد که آن را در تبلیغات انتخاباتی بیان میکند.
کواکبیان تاکید کرد:قطعا همه جناحها و گروهها و احزاب و تشکلهای سیاسی خط قرمزشان منافع ملی کشور است و لذا مادامی که غربیها بخواهند به منافع کشور دستاندازی کنند، بدانند با تمامی مردم ایران مواجهند لذا از این نظر ما هیچ وقت شک و شبههای نداریم؛البته باید بررسی کنیم که چرا این قدرتهای بزرگ چنین تصوراتی دارند و چرا احساس میکنند فرصتی برای آنها بدست آمده است.
نماینده سمنان در مجلس با تاکید بر اینکه باید به سمتی پیش رویم که نقاط ابهام انتخابات 22 خرداد کاملا حل شود، ادامه داد: اقناع عمومی و پاسخگویی به افکار عامه مردم باید به نحوی باشد که هیچ گونه خلل و شکافی احساس نشود و همان شادابی، نشاط و هیجانی که مردم در پای صندوقهای رای از خود بروز دادند و 40 میلیون رای بیشائبه خود را تقدیم نظام کردند ادامه یابد.
دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: البته این مهم در صورتی محقق می شود که بزرگان تصمیمگیر در شورای نگهبان و سایر مراکز این انتخابات را با تمام وجود در جهت صیانت از تک تک آرای مردم به سرانجام مقصود برسانند.
وی با اشاره به انتخاب هیات ویژهای از سوی شورای نگهبان و بیان اینکه «این انتظار وجود دارد که این هیات صرفا مسوول بازشماری صندوقها نباشد» گفت: بر اساس گفتهی برخی نامزدهای انتخابات در170 شهرستان تعداد واجدین شرایط کمتر از آرای ریخته شده بوده است و طبق اعلام سخنگوی شورای نگهبان در50 شهرستان، بالای 100 درصد مشارکت مردمی وجود داشته و لذا از نظر وی بررسی جدی این موارد بهتر از بازشماری آرا است و هیات ویژه منتخب شورای نگهبان بهتر است این موارد را هم مورد توجه قرار دهد.
کواکبیان با بیان اینکه باید به ابعاد دیگر این موضوع، از سوی شورای نگهبان و هیات ویژه با پویایی بیشتری پرداخته شود، در عین حال به تبلیغات انتخاباتی صداوسیما و مناظرههای صورت گرفته شده و نحوه بهرهبرداری از امکانات عمومی و ...اشاره کرد و افزود: قطعا توجه به این مسائل به مراتب بیشتر از بازشماری آرا در نتیجه کار موثر است.
کواکبیان بر اساس این گفتهی برخی مراجع تقلید مبنی به اینکه باید موضوع انتخابات ریاست جمهوری در همین مقطع به شکلی کاملا مسالمت آمیزی حل و فصل شود و نباید اجازه داد آتشی زیر خاکستر باقی بماند گفت: در صورتی که بخواهیم کشور با وحدت، صفا و صمیمیت حتی با تایید نتیجه فعلی انتخابات هم پیش رود راه آن برخوردهای تند نیست.البته حساب همه فرصت طلبان، اغتشاشگران و عناصر آشوبطلب با نامزدها و هواداران آن کاملا جداست، البته تمام هدف ما توده مردم است که باید از نتیجه به دست آمده حتما
=================================
مطهری ضمن انتقاد از صداوسیما :
لحن سخنان رییسجمهور باعث تحریک طرف مقابل شد
ایلنا - نسرین وزیری : علی مطهری، اقدام شورای نگهبان برای تشکیل هیات ویژه بررسی اعتراض نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دهم را یک گام مثبت ارزیابی کرد و افزود: اگر واقعا به شمارش آرای 10 درصد صندوقهای این انتخابات پرداخته شود، میتوان به درستی یا نادرستی شمارش آرا در این انتخابات پیبرد.
نماینده تهران، با تاکید بر اینکه این مساله به عملکرد هیات ویژه شورای نگهبان بستگی دارد، در پاسخ به این که به نظر شما این صندوقها چگونه باید مورد بازشماری قرار گیرند؟، اظهار داشت: باید این صندوقها را به طور تصادفی انتخاب کرد. به گونهای که از هر استان 10 درصد از صندوقها به شکل تصادفی مورد شمارش قرار بگیرد. البته باید دقت کافی شود تا اگر تعدادی از آرا با یک دست خط نوشته شده باشند و یا اسم رای دهنده و یا شماره شناسنامه و یا کد ملی او در آراء ثبت نشده باشد، مصداق تقلب شمرده شده و این نوع آرا ابطال شود.
** بهتر بود در ترکیب هیات ویژه شورای نگهبان، یک اصلاح طلب گنجانده میشد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اعتقاد بر اینکه هیات ویژه شورای نگهبان در اثبات صحت انتخابات میتواند بسیار موثر عمل کند، در خصوص ترکیب اعضای این هیات ادامه داد: بهتر بود در میان اعضای این هیات، یک نفر از اصلاحطلبان معتدل همچون آقایان محمدرضا خباز و یا مسعود پزشکیان که از جمله نمایندگان مجلس هستند نیز گنجانده میشد.
وی در واکنش به انتقاداتی در خصوص گرایش برخی اعضای این هیات به محمود احمدینژاد به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات گذشته، خاطرنشان کرد: همانطور که گفتم بهتر بود یکی دو نفر از اعضای این هیات از میان اصلاحطلبان انتخاب میشد. اما اینکه یک نفر به کسی رای داده باشد، دلیل بر بی انصافی وی نمیشود و ممکن است این افراد در قضاوت خود بیطرف عمل کنند.
مطهری در پاسخ به اینکه آیا هیات ویژه شورای نگهبان میتواند به جلب اعتماد نامزدهای معترض و افکار عمومی بپردازد یا نه؟، گفت: این بستگی به عملکرد هیات مذکور دارد. البته نامزدها نیز باید نمایندگانشان را به این هیات اعزام کند تا در تمامی مراحل کار، ناظر بر عملکرد آنها باشد. به این ترتیب میتوان به جلب اعتماد نامزدهای معترض پرداخت که به تبع آن، افکار عمومی نیز قانع خواهد شد.
** لزوم پاسخ معتدل و مسالمت آمیز به اعتراضات
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به سوالی که ارزیابی وی از اعتراضات نامزدها و حامیانشان طی یکی دوهفته اخیر را جویا میشد، اظهار داشت: اعتراضات اولیه طبیعی بود که به طور خودجوش از سوی برخی از مردم انجام شد. البته عملکرد آقای موسوی نیز در تحریک مردم نقش بسزایی داشت. ایشان جمعه شب دو هفته گذشته پیش از آنکه انتخابات تمام شود، اعلام کردند که تا چه میزان رای دارند و اگر چیزی جز این شود، حتما تقلب شده است.
وی این سخنان موسوی را محرک دانست و افزود: ایشان به این ترتیب احساساتی را که در روزهای گذشته به اوج خود رسیده بود، تحریک کردند و تخم آشوب را همان جا کاشتند.
مطهری این اقدام موسوی را اشتباه دانست و ادامه داد: البته بخشی از اعتراضات خیابانی اخیر به طور طبیعی و خودجوش انجام شد و لازم بود تا به این اعتراضات به طور معتدل و با روشهای مسالمت آمیز پاسخ داده شود. اگر چه مسوولان تلاش کردند که به طور منطقی به این اعتراضات پاسخ دهند و آنها را قانع کنند، اما به نظر من بهتر از این هم میشد عمل کرد.
** بهتر بود برای انجام اعتراضات مجوز صادر میشد
نماینده تهران در تشریح اقدامات مسالمتآمیزی که میتوانست به اقناع افکار عمومی منجر شود، به صدور مجوز برای تجمع و اعتراضات مردمی اشاره کرد و گفت: میتوانستند با صدور چنین مجوزهایی، اعتراضات را در محلی همچون مصلای تهران، برگزار کنند. اما متاسفانه چنین مجوزی صادر نشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اعتقاد بر اینکه صداوسیما هم بهتر از این هم میتوانست عمل کند، ادامه داد: به عنوان مثال صداوسیما میتوانست از کاندیداهای معترض بخواهد تا با حضور نمایندگانی از وزارت کشور با یکدیگر مناظره کنند. به این ترتیب، هم به سوالات آنها پاسخ داده میشد و هم ابهامات موجود از ذهن جامعه زدوده میشد و دو طرف میتوانستند بهتر از این به کنترل موضوع بپردازند.
** برگزاری جشن ملی لزومی نداشت
مطهری در پاسخ به این که آیا به کار بردن الفاظی همچون «خس و خاشاک» و «اراذل و اوباش» برای مردمی که به نتایج انتخابات اعتراض داشتند، منجر به تحریک بیشتر مردم نشد؟، اظهار داشت: همین طور است. از نظر من برگزاری جشن ملی از سوی طرفداران احمدینژاد در میدان ولیعصر (عج) اساسا لزومی نداشت. لحن سخنان رییسجمهور در این تجمع نیز مناسب نبود و باعث تحریک طرف مقابل شد.
وی در واکنش به اظهاراتی دال بر اینکه اعتراضات اخیر جنبه «انقلاب مخملی» در ایران داشته است، تصریح کرد: ظاهر و شکل قضایای اخیر، شبیه انقلاب مخملی بود. اما این که رهبران این حرکت، واقعا چنین نیتی داشتند یا نه، قابل تامل است و به راحتی نمیتوان در این زمینه قضاوت کرد.
وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به مجموعه مسایل اخیر خوشبین، بود ادامه داد: با چنین نگاهی میتوان گفت که مجموعهای از مردم که در میان آنها تعداد زیادی از متدینین نیز حضور داشتند، در مورد نتیجه انتخابات دچار شبهه شدند. این شبهه ممکن است در اثر تبلیغاتی به وجود آمده باشد که در جریان انتخابات شکل گرفت. اما این مردم قصد سویی نداشتند و تنها به دنبال رفع شبهه بودند که باید تلاش بیشتری برای رفع شبهه آنها انجام میشد. برای این منظور مادامی که به یقین نرسیدهایم نباید به این افراد اتهام بزنیم.
** اشتباه صداوسیما در مقایسه اعتراض مردم با عملکرد منافقین
مطهری در پاسخ به سوالی که به بررسی تشابهات اعتراضات خیابانی اخیر با تجمعات خیابانی دهه 60 از سوی منافقین اشاره داشت که عموما از سوی صداوسیما و برخی رسانههای وابسته به دولت صورت گرفته بود، تصریح کرد: این هم از کارهای اشتباه صداوسیما و برخی مسوولین کشور است. این نوع شبیهسازیها کاری نادرستی بود و از دامنه انصاف خارج شد.
وی همچنین در واکنش به مقایسه میرحسین موسوی با بنیصدر و پیشبینی برخورد مشابهی با وی و یا حتی پیشبینی آیندهای شبیه آیتالله منتظری برای او، اظهار داشت: این که در آینده چه برخوردی با مهندس موسوی شود، بستگی به عملکرد او دارد. اعلامیههای اخیر ایشان بعضا تند بود و به دور از انصاف نوشته شده بود. از این رو برخورد آینده با وی به این موضوع بستگی دارد که او از این پس، چگونه رفتار کند.
نماینده تهران، با اشاره به انبوه طرفداران موسوی در برگزاری راهپیماییهایی در حمایت از وی، ادامه داد: به نظر میرسد که آقای موسوی با توجه به طرفداران زیادی که دارند، دچار توهم شدند و تصور کردند که با وجود نیروی انسانی زیادی که پیدا کردهاند میتوانند کارهای زیادی انجام دهند. در حالی که برخی از حامیان وی، به تدریج قانع شدند و از تعداد آنها در تجمعات کاسته شد.
به اعتقاد وی، انبوه هواداران موسوی، این نامزد انتخابات را به گونهای متوهم کرد که سبب شد او بیانیههای تندی صادر کند. اما در حال حاضر لازم است که او به بازنگری راه طی شده بپردازد و روشش را تعدیل کند.
** امکان اعتراض از شورای نگهبان به قوه قضاییه
مطهری به موسوی توصیه کرد تا اعتراضاتش را از طریق مراجع قانونی دنبال کند و اگر نسبت به موضع شورای نگهبان اعتراضی دارد، آن را از طریق شکایت به قوه قضاییه و یا مقام معظم رهبری پیگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه راه قانون برای اعتراض به شورای نگهبان نیز باز است، اظهار امیدواری کرد که قوه قضاییه در صورت لزوم، به صورت جدی وارد عمل شده و این مساله را پیگیری کند. نه اینکه همچون برخی پروندهها، از کنار آن با نگاه سطحی بگذرد.
نماینده تهران در پاسخ به این که آیا در صورت اعتراض به نظر شورای نگهبان، میتوان اعتراضات نامزدها به انتخابات اخیر را از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری کرد؟، اظهار داشت: نه. قانون چنین راهی را پیشبینی نکرده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام دخلی در این مساله ندارد و تنها راه اعتراض به شورای نگهبان، شکایت به قوه قضاییه است.
** برخی از اعضای شورای نگهبان مرتکب اشتباه شدند
مطهری در واکنش به اعتراض نامزدهای معترض نسبت به نقض بیطرفی برخی اعضای شورای نگهبان به دلیل اعلام حمایت آنها از نامزدی محمود احمدینژاد، خاطرنشان کرد: به نظر من برخی از اعضای این شورا همچون آیت الله یزدی، جنتی و مومن و همچنین غلامحسین الهام به دلیل موضعگیریهای انتخاباتیشان، مرتکب اشتباه شدند. از آنجا که شورای نگهبان در مقام داور است، داور نباید به طرفداری از یکی از طرفین دعوا اظهار نظر کند. اما متاسفانه آنها از نامزدی احمدینژاد حمایت کردند.
به گفته وی، وقتی داور قبل از برگزاری یک بازی از تیم خاصی طرفداری کند، طبیعی است که تماشاگران این بازی دچار ابهام شوند. البته اعلام نظر برخی از اعضای شورای نگهبان در مورد کاندیدای اصلح دلیل بر آن نیست که آنها در قضاوت و اظهار نظرشان، انصاف را رعایت نکرده باشند.
نماینده تهران با بیان اینکه دیانت و تقوای اعضای شورای نگهبان اثبات شده است، ادامه داد: اگرچه آنها به آقای احمدینژاد رای دادند، ا
===================================
محسن رضایی: حضور نمایندهام در هیأت ویژه، مشروط به حضور نماینده سایر کاندیداهاست
محسن رضایی در نامهای به دبیر شورای نگهبان، ضمن تشکر از تشکیل هیأت ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی، خواستار مشارکت موثر دیگر کاندیداها در این روند قانونی شد.
متن این نامه بدین شرح است:
حضرت آیت الله جنتی
دبیر محترم شورای نگهبان
با سلام و احترام؛
بدواً لازم میدانم تمدید مهلت رسیدگی به شکایات انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری که از پیشنهادات قبلی اینجانب بود، تشکر کنم.
اظهارات سخنگوی شورای محترم نگهبان در بخش خبری ساعت 21 سیما در مورخ جمعه 5/4/88 مبنی بر تصمیم آن شورای محترم در تشکیل هیأت ویژه رسیدگی به شکایات نامزدهای انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، هرچند اعلام آن دیرهنگام بود ولی اقدامی پسندیده است که این جانب از آن استقبال کرده و نماینده خود را مشروط به حضور دیگران در آن شرکت میدهم.
بدیهی است هیأت ویژه با حضور نمایندگان همه کاندیداها و بررسی جامع همه شکایات و اعتراضات میتواند راه برون رفت مناسبی از وضع موجود باشد.
امید است، حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای کروبی و جناب آقای مهندس موسوی نیز با مشارکت و معرفی نماینده خود به هیات ویژه در جهت رفع ابهامات و شبهات انتخابات و ایفای حقوق ملت، فرصت بوجود آمده را مغتنم شمارند، چرا که پیگیری فردی هرچند که ممکن است برای احقاق حقوق فردی موثر باشد اما نمیتواند جامعیت لازم جهت ایفای حقوق همه ملت را در بر داشته باشد و به همین دلیل بود که اینجانب از پیگیری شکایات قبلی صرف نظر کرده بودم.
و من الله توفیق
محسن رضایی
======================================================================
اعترافات تلویزیونی؛ هم بی اعتبار و هم خلاف قانون
سایت الف متعلق به دکتر احمد توکلی رییس مرکز پژوهش های مجلس در مطلبی با عنوان "اقرارهای تلویزیونی: قانونی یا غیر قانونی؟" با نام جواد کارگزاری نوشت:
ظاهرا قرار نیست صدا و سیما از اقدامهای خودسرانه و غیر قانونی خویش در نمایش اقرارهای تلویزیونی دست بردارد. هفته گذشته اقرارهای تلویزیونی چند نفر از کسانی که از طرف صدا و سیما به عنوان «اغتشاشگر» معرفی شدند در رسانه به اصطلاح ملی پخش گردید. این در حالی بود که با توجه به زمان دستگیری این افراد و زمان پخش اقرارهای تلویزیونی به هیچ عنوان امکان رسیدگی قانونی به اتهامهای افراد مزبور و صدور حکم قطعی درباره آنها وجود نداشته است.
روشن نیست صدا و سیمای - به قول یکی از دوستان میلی و نه ملی - بر اساس چه مجوز قانونی اقدام به چنین کاری نموده است. هیچ کس نمیپذیرد که یک فرد تحت بازداشت با میل و خواست خویش اقدام به بیان سخنانی علیه خود نماید که بعدتر به عنوان دلیل اثبات اتهام وی مورد استناد قرار بگیرد چه برسد به این که اندک رضایتی برای پخش تصویر خود در تلویزیون داشته باشد! حال اگر چنین است، صدا و سیما باید پاسخ بدهد بر اساس چه مجوز قانونی اقدام به پخش اقرارهای تلویزیونی مزبور نموده است؟ اقرارهایی که نه اعتبار قانونی دارند و نه قانون اجازه پخش چنین اقرارهایی را از رسانههای همگانی داده است. قانون تا آنجا برای حیثیت و آبروی افراد ارزش و احترام قایل گردیده است که تبصره 1 ماده 188 قانون آیین دادرسی در امور کیفری انتشار گزارش محاکمات علنی دادگاه در رسانههای گروهی قبل از قطعی شدن حکم را ممنوع اعلام نموده و متخلف از آن را به عنوان مفتری قابل مجازات دانسته است. حال چگونه است که اقرارهایی که-در آزادانه بودن آنها تردید جدی وجود دارد- حتی پیش از کامل شدن تحقیقات مقدماتی و صدور قرار مجرمیت از تلویزیون پخش میگردد و مقامهای قضایی-دادستان کل کشور و دیگر دادستانها- مانع از انجام آن نمیگردند؟ جواز قانونی پخش چنین اقرارهای تلویزیونی- که مجازاتی افزون بر مجازات اصلی جرم برای افراد متهم میباشد- چیست؟ آیا آموزههای اسلامی اجازه چنین کاری را به مقامهای قضایی میدهند؟ اگر پاسخ مثبت است، این آموزهها چه هستند؟
حال چنین وضعیتی را با حمایتهای قانونی در برخی کشورهای دیگر مقایسه کنید. در بسیاری از کشورها مانند آمریکا، انگلیس، هند، کانادا و ... سخن گفتن اجبارآمیز علیه خود تحت عنوان «خود-اتهامی» (self-incrimination) منع شده است. در دعوی «میراندا علیه آریزونا» (1966) دیوان عالی ایالات متحد اعلام نمود امتیاز پیشبینی شده در اصلاحیه پنجم قانون اساسی آمریکا علیه خود-اتهامی لازم میشمرد که مقامهای مجری قانون به فرد مظنون تحت بازجویی حق سکوت و استفاده از وکیل را یادآوری نمایند. بدیهی است که در کشورهای مزبور، به طریق اولیٰ، اجازه پخش تلویزیونی سخنان یک مظنون علیه خودش پیش از اثبات جرم در دادگاه به منظور بهرهبراری سیاسی وجود ندارد و در مرحله رسیدگی در دادگاه نیز به طور کلی به دلیل اجبارآمیز تلقی نمودن هر گونه سخن بیان شده از سوی یک فرد مظنون علیه خودش در نزد مقامهای اجراء کننده قانون-به طور نوعی پلیس- هر گونه استناد به چنین سخنانی به جای اسناد و مدارک دیگر نشاندهنده ناتوانی پلیس در اثبات جرم و بیگناهی متهم به شمار میآید.
اگر ادعای برتری نظام حقوقی اسلامی بر غرب میشود درست نیست همزمان اقدامهایی از سوی ادعاکنندگان چنین برتریی انجام گردد که نه تنها دلیلی بر آن ادعا نیست بلکه نقض آشکار آن به شمار میآید. جهان امروز با تردید و شک بسیار به ادعاهای مقامهای عمومی مینگرد که شهروندان را به جرایمی مانند اقدام علیه امنیت ملی متهم نموده و دلیلی جز سخنان خود متهم علیه خویش برای اثبات چنین ادعایی ندارند. این شک و تردید نتیجه منطقی تجربه تاریخی سنجش چنین ادعاهایی در بستر دورههای متفاوت زمانی بوده است و اکنون نیز دلیلی برای کنار گذاشتن آن وجود ندارد.
===========================================
درخواست جبهه اصلاحات برای تجمع با سخنرانی موسوی
ایلنا : رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از درخواست این تشکل برای برگزاری یک تجمع مسالمت آمیز در میدان آزادی با سخنرانی میر حسین موسوی خبر داد.
عباس میرزا ابوطالبی با اشاره به تشکیل جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: در راستای تداوم راه امام و بر اساس اصل 27 قانون اساسی درباره آزادی تجمعات و در حمایت از سخن امام(ره) مبنی بر "میزان رای ملت است" ، اعتراض به شیوه برگزاری انتخابات و رفتار یکسویه رسانه ملی در قبل، حین و بعد از انتخابات، از وزارت کشور درخواست برگزاری یک تجمع مسالمت آمیز در میدان آزادی با سخنرانی میر حسین موسوی کردهایم که در صورت پاسخ مثبت، زمان آن اعلام خواهد شد
==========================================================================
آیتالله العظمی موسوی اردبیلی :
اجازه دهید که مردم حرف خود را بیان نمایند
باید اجازه داد مطالب معترضان از صداوسیما مطرح شود
نواندیش: آیتالله العظمی موسوی اردبیلی ضمن ابراز ناراحتی از خشونتهای رخ داده و با بیان اینکه پاسخها باید به گونهای باشد که مردم را قانع سازد نه اینکه بدون تفاهم و با قوه قهریه بخواهیم اعتراض را ساکت کنیم، اظهار کرد: «شورای نگهبان باید به نحوی جواب این اعتراضات را بدهد که در معرض اتهام قرار نگیرد.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله الظعمی موسوی اردبیلی ، این مرجع تقلید در دیدار برخی از اعضای شورای نگهبان ضمن اشاره به اینکه مسوولان محترم انتخابات در برابر مردم مسوول هستند، گفت: «اتفاقاتی که در این انتخابات رخ داد متاسفانه موجب تضعیف نظام شد در حالی که به راحتی امکان این وجود داشت که قضایا حل شده و در یک مسیر منطقی قرار گیرد.»
وی افزود: «باید اشکالاتی را که معترضین به انتخابات وارد میکنند از آنها بشنوید و بخواهید که آنها را کتبا و همراه با استدلالهای منطقی ارائه دهند. باید اجازه دهید که مردم حرف خود را بیان نمایند. هر اشکالی که وارد بود باید آن را قبول کرد و هر اشکالی که وارد نبود باید پاسخ آن به نحو مستدل و منطقی بیان شود.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «مطالب خود را با مردم در میان بگذارید و اجازه دهید مردم در مورد آن قضاوت نمایند. از معترضین بخواهید که مطالب خود را مکتوب کنند و آن را با مردم در میان بگذارند و شما نیز پاسخ آنها را در برابر افکار عمومی بیان نمایید. از اینکه مردم از این مطالب مطلع شوند نهراسید. چناچه مطلب حقی گفته شد آن را بپذیرید و اگر مطلب باطلی عنوان شد پاسخ آن را به نحو منطقی بیان نمایید.»
موسوی اردبیلی با بیان اینکه باید این اعتراضات را از سطح خیابانها به مجاری طبیعی آن بازگرداند و امنیت را در جامعه تامین کرد، عنوان کرد:«راه جلوگیری از کشانده شدن اعتراضات به خیابانها این است که مجرایی جهت بیان اعتراضات معترضین قرار داده شود. باید اجازه داد که مطالب از طریق صدا و سیما یا اجتماعات قانونی مطرح شود و پاسخ آنها نیز از طریق وسائط ارتباط جمعی به سمع و نظر مردم رسانده شود. مطمئن باشید که کلام منطقی از جانب مردم مقبول واقع خواهد شد و کسی که بدون منطق صحبت کند مقبولیت نخواهد یافت.»
در پایان آیتالله العظمی موسوی اردبیلی برای حل مشکلات موجود دعا کرد.
در این ملاقات که در دفتر این مرجع تقلید در قم انجام گرفت، حجت الاسلام و المسلمین کعبی و دکتر کدخدایی و مغیثه گزارشی از روند نظارت شورای نگهبان بر انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و همچنین بررسی اعتراضات برخی از کاندیداهای محترم ارائه دادند و خواهان رهنمودهای مرجعیت دینی شدند.
================================================
انتقادات جدید میرحسین موسوی به دولت
ایلنا : مهندس میرحسین موسوی گفت: جامعه فعلی با جامعه 6 ماه پیش بسیار متفاوت است. هم اکنون با جامعهای جدید روبرو هستیم که باید قبل از هر کاری آن را بشناسیم.
نخستوزیر دوران دفاع مقدس در جمع جامعهشناسان که برای بررسی شرایط جامعه بعد از انتخابات در جلسهای گرد آمده بودند، افزود: باید مشخصات، خواستهها، نیازها و ... جامعه جدید بررسی و تحلیل شود.
وی با اشاره به فشارهای وسیع تبلیغاتی این روزها، افزود: فشارهای اخیر بر من برای کوتاه آمدن از موضع ابطال انتخابات است. به هر حال دولت با وضعیت فعلی با بحران مشروعیت سیاسی روبرو خواهد بود.
به گفته موسوی، تنها چند روز بعد از انتخابات آقای ترکان به دلیل انتقاد کردن، از وزارت نفت کنار گذاشته شد. وقتی دولتی نیروی انسانی قوی و کارآمد نداشته باشد چگونه میتواند کار خود را ادامه دهد؟
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به اقشار میانه جامعه اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی یک خودآگاهی در بین قشر میانی ایجاد شده است که اگر هدف داشته باشد انرژی مثبتی است که برای ساختن آینده کشور بسیار مفید خواهد بود و اگر سرخورده شود مشکلساز میشود.
موسوی معتقد است که نیازهای قشر متوسط با نیازهای ملی جامعه عجین شده است که اگر پاسخ مثبت دریافت کند، خوب است اما اگر پاسخ مثبت دریافت نکند سرخوردگی بزرگی در جامعه پدید میآید.
وی افزود: دولت برای این قشر در شرایط فعلی برنامهای ندارد و امیدی به آن نیست. باید این انرژی در جایی به کار گرفته شود که در این بین نقش تشکلهای غیردولتی بسیار مهم است. برای ایجاد امید و استفاده از ظرفیت طبقات میانی و انرژی آزاد شده شبکهای از تشکلهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی باید به وجود آید و مدیریت رانده شده از بدنه دولت در این زمینه نقش بزرگی بازی کند.
موسوی گفت: حرکتهایی که این روزها اتفاق میافتد اگر به خوبی مدیریت نشود امکان مدیریت آن از خارج کشور و افرادی خارج از نظام وجود دارد. باید توجه داشته باشیم مهمترین سرمایه ما استقلال است و نباید اجازه دخالت به بیگانگان داده شود.
وی خواستار ایجاد فضایی بازتر در صداوسیما شد و گفت: این به نفع نظام جمهوری اسلامی ایران است که همه امکان ابراز نظر درباره انتخابات را داشته باشند. این موضوع باعث میشود که از این مرحله با موفقیت عبور کنیم وگرنه مشکلات زیادی پیشرو خواهد بود. گفتوگوی یکطرفه و هتاکانه دردی را دوا نمیکند.
موسوی افزود: دسترسی من به مردم کاملا محدود شده است. دو سایت ما با مشکلات فراوانی روبرو هستند و انتشار روزنامه کلمه سبز متوقف است و اعضای تحریریه دستگیر شدهاند. روزنامههای دیگر هم با محدودیتهای جدی روبرو هستند. اینها به هیچوجه به نفع بهبود فضای ملی نیست و فضا را به خشونت بیشتر هدایت میکند و احتمال مدیریت چنین فضایی به خارج از کشور نیز وجود دارد.
به گفته موسوی، اگر در این شرایط با نیروهای دلسوز انقلاب تعامل بیشتری صورت گیرد این شرایط تعدیل میشود.
وی به تخریب رسانهای بسیار جدی این روزها هم اشاره کرد و افزود: به دلیل عدم قدرت پاسخگویی، این تخریبها بیشتر شده است تا حدی که این روزها کلیشههایی مانند رابطه داشتن حرکتهای مردمی با بیگانگان و امثال آن مطرح شده است. بنده فکر نمیکنم هیچ فردی که به وطن خودش و اسلام و انقلاب علاقه دارد نقش بیگانگان را در امور کشورمان تحمل کند.
وی تصریح کرد: در این شرایط باید مردم احساس کنند که خواستههایشان در حال پیگیری است و در عین حال باید از این شرایط آشفته عبور کنیم. من نمیتوانم سیاه را سفید و سفید را سیاه اعلام کنم. باید صداقت داشته باشیم. راهحل این نیست که از بنده این انتظار وجود داشته باشد چیزی را بیان کنم که به آن اعتقاد ندارم. سرمایه اصلی همه ما صداقت با مردم است. انشاءاله با استعانت از حضرت حق تعالی این سرمایه حفظ
==========================================
اسماعیلی در گفتگو با فارس خبر داد:
فردا؛ آغاز بررسی انتخابات هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس
خبرگزاری فارس: عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس از آغاز بررسی انتخابات هیئت رئیسه این فراکسیون در جلسه فردا نمایندگان اصولگرا خبر داد.
ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی و عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار امور مجلس خبرگزاری فارس، با اشاره به برگزاری جلسه صبح یکشنبه این فراکسیون، گفت: بررسی اتفاقاتی که پس از انتخابات شکوهمند 22 خرداد در کشور رخ داد از جمله مواردی است که در جلسه فردا مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد.
وی همچنین از آغاز بررسی انتخابات هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان در جلسه فردای این فراکسیون خبر داد.
انتهای پیام/
===========================
اوباما و سیاست یک بام و دو هوا در قبال ایران
رییس جمهور آمریکا و صدراعظم آلمان در دیدار جمعه شب خود بر اظهارات مداخله جویانه گذشته خود پافشاری کرده و بار دیگر از تهران خواستند به قوانین حقوق بشر پایبند باشد، در همین حال اوباما بر خواست دولتش برای مذاکره با مقامات ایران تاکید کرد.
سرویس بین الملل برنا؛
اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران که بدلیل سوء استفاده برخی عوامل ضد انقلاب در پاره ای موارد به خشونت کشیده شد، این فرصت را برای غرب و بویژه دشمنان ایران فراهم آورد تا در سایه خیرخواهی ظاهری برای مردم، موج انتقادات خود را روانه تهران کنند.
کشورهای اروپایی بعنوان آغازگر این راه از بیان اظهار نظرهای مغرضانه کوتاهی نکرده و با طرح ادعاهای نخ نمایی مانند عدم رعایت حقوق بشر در ایران خواستار میدان دادن به معترضان توسط دولت ایران شدند. مقامات کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و شمار دیگری از کشورهای ریز و درشت اروپا در اظهارنظرهای جداگانه به دخالت در امور داخلی ایران پرداختند.
این کشورها در جدیدترین اقدام خود در نشستی که با حضور وزرای خارجه هشت کشور صنعتی جهان برگزار شده بود، با صدور بیانیه ای عملکرد دولت ایران در مقابله با آشوبگران را زیر سوال بردند تا دست کم در این شرایط مخالفت خود را با رویه کلی نظام جمهوری اسلامی اعلام کرده باشند. اما در آنسوی اقیانوس اطلس، "باراک اوباما" و "آنگلا مرکل" با یکدیگر دیدار کرده و نسبت به حوادث اخیر ایران شدیدتر از پیش موضعگیری کردند.
اوباما در این دیدار با انتقاد صریح از سرکوب اغتشاشگران در ایران خواستار اعطای آزادی به آنان برای بیان عقایدشان شده و برخورد با این دسته از افراد را که از آنان تحت عنوان "مردم ایران" یاد می کرد نادرست خواند. هر چند به نظر می رسد حضور صدراعظم آلمان در اتخاذ چنین موضعی علیه ایران در کاخ سفید بی تاثیر نباشد، اما بی گمان این موضعگیری ریشه در ماهیت سیاست واشنگتن در مورد ایران دارد.
بر این اساس حضور مرکل در آمریکا تنها موجب زودتر بیرون افتادن سیاست خارجی جدید آمریکا از پرده شد. اوباما که در ماههای اخیر با کنایه و در این اواخر با اشارات مستقیم خواستار نشستن با مقامات ایران بر سر میز مذاکره بود، با اظهارات اخیر خود بر بدگمانی تهران در مورد حسن نیت خود مهر تایید زد.
جالب اینجاست که اوباما در حالیکه در روزهای اخیر چندین بار با سخنان مداخله جویانه دولت ایران را به چالش کشیده، باز هم بر امکان مذاکره با تهران تاکید کرده است. وی در حالیکه از یک سو تلاش می کند خود را حامی مردم ایران معرفی کرده و از دولت ایران انتقاد کند، از دیگر سو در صدد جلب رضایت مقامات تهران برای مذاکره است. از این رو تصور نمی رود اتخاذ این سیاست یک بام و دو هوا توسط وی گرهی از کلاف روابط ایران و آمریکا بازکند.
//فریدون ناعمی
=====================================
تمدن خبرداد:
حضور مشاور اوباما در ایران و دیدار وی با یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری
استاندار تهران از حضور مشاور اوباما در ایران و دیدار وی با یکی از کاندیداها خبر داد و گفت: انتخابات ریاست جمهوری اگرچه یک انتخابات بود ولی تمام شواهد و قرائن نشان میدهد که مسائل آن بسیار فراتر از انتخابات بود و ما شگفتزده بودیم که برخی خواص چگونه این سناریوی واضح را درک نمیکردند.
به گزارش سرویس سیاسی برنا به نقل از روابط عمومی استانداری تهران، مرتضی تمدن استاندار تهران در گردهمایی مدیران استان تهران و در حضور بیش از 600 نفر از روسای سازمانها و مدیران ادارات استان تهران گفت: برنامه این دولت خدمتگذاری، تلاش و کار برای مردم است و این روند در دوره جدید ریاست جمهوری نیز با قدرت و برنامهریزی بیشتر ادامه خواهد یافت.
تمدن با ذکر این نکته که مردم در انتخابات نشان دادند که با کمال صداقت و به طور واضح از سفرهای استانی رئیس جمهور استقبال کردهاند،تصریح کرد: در حالی که مخالفان سفرهای دولت به اقصی نقاط کشور را عوامفریبی معرفی میکردند ولی مشخص شد که مردم خواهان عجین شدن دولت با متن مشکلاتشان هستند.
وی با تاکید بر این مطلب که باید دلخوریهای انتخاباتی کنار رود، یادآور شد: مدیران استان تهران خود را برای خدمتی بیمنت به مردم مهیا و آماده کنند.
استاندار تهران اظهار داشت: تمامی مدیران و کارکنان دولت در استان تهران اکنون میبایست با ایجاد یک فضای وحدت، برادری و صمیمت و با داشتن برنامه عملیاتی، در راه خدمت به مردم خیز دوباره کنند.
تمدن، اجرای سریعتر سیاستهای اصل 44، اجرای طرح تحول اقتصادی و برنامه پنجم توسعه کشور و استان تهران را از اولویتها و راهبردهای عملیاتی دولت در کشور و استان برشمرد.
تمدن در بخش دیگری از سخنان خود برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را جزو سالمترین، بیعیبترین و پاکترین انتخابات تمامی سالهای پس از انقلاب برشمرد و گفت: علیرغم همه ادعاهای مطرح شده تا این لحظه حتی یک گزارش تخلفی از صندوقهای اخذ رای در استان تهران به ستاد انتخابات استان تهران واصل نشده است.
تمدن با تاکید بر اینکه انتخابات در ایران تیر خلاص را در صحنه بینالمللی به قدرتهای پوشالی زده است،خاطرنشان کرد: تمام سرمایهگذاری و تلاش غرب و جریانهای معاند و برانداز در چند روز گذشته جهت تغییر مسیر انقلاب بود.
وی با بیان اینکه دشمن از یک سال پیش برنامهریزی و سرمایهگذاریهای ویژهای برای انتخابات ریاست جمهوری ایران انجام داده بود، به جمله وزیر امورخارجه آمریکا در آبان ماه سال قبل که سال اینده را سال انتخابات در خاورمیانه خوانده بود،اشاره کرد وگفت: در چند ماه گذشته و در میان فضای بحثهای انتخابات از ایران دعوت کردند که تعدادی از افراد شرکتکننده در آن اجلاس جزو دستگیرشدگان اخیر میباشند.
استاندار تهران سفر بیش از 800 نفر از دانشگاهیان و هنرمندان را به آمریکا و فعال شدن دفتر یکی از وابستگان سازمان سیا در دبی را مورداشاره قرار داد و افزود: همه برنامهها برای تمرین صحنه برگزاری انتخابات در ایران بود که اگر روند انتخابات به شکل دلخواه آنان شکل نگرفت و چگونه بتوانند عمل کند.
* حضور مشاور اوباما در ایران و دیدار وی با یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری
استاندار تهران حضور مشاور اوباما در ایران و دیدار وی با یکی از کاندیداها را مورد اشاره قرار داد و با طرح این سوال که چگونه است در آستانه انتخابات برخی از کسانی که پناهندگی کشورهای اروپایی را داشتند به یک باره به ایران آمده و مشاور یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری شدند؟ تصریح کرد: انتخابات ریاست جمهوری اگرچه یک انتخابات بود ولی تمام شواهد و قرائن نشان میدهد که مسائل آن بسیار فراتر از انتخابات بود و ما شگفتزده بودیم که برخی خواص چگونه این سناریوی واضح را درک نمیکردند.
وی حضور و همبستگی گروهها معاند اعم از حجتیه پژاک وگروهک ریگی، بهائیت، سلطنتطلب؛ حزب توده، جریان چپ و مارکسیستها در آستانه انتخابات را برعلیه کشور شگفتآور و کاملا برنامهریزی شده خواند و گفت: در حالی که برخی افراد در صدند آشوبهای خیابانی در چند روز گذشته راحرکت خودجوش مردم قلمداد کنند ولی تمام شواهد نشانگر یک برنامه ریزی دقیق و تشکیلاتی است.
استاندار تهران با بیان اینکه 60 درصد از کسانی که به خیابانها آمده و اغتشاش شهرها را رقم زدند خود در انتخابات شرکت نکرده بودند، گفت: بنا به اعتراف دستگیر شدگان افرادی که اقدام به آتش زدن مراکز عمومی و خیابانها میکردند از ستاد یکی از کاندیداها مبالغی را دریافت میکردند.
استاندار تهران ضمن بیان این مطلب که عصبانیت امروز دشمنان از ناکامی حرکتهای کور آنان در ایجاد انحراف در مسیر انقلاب اسلامی است، الطاف خداوند را ضامن حفظ و بقای انقلاب و مصون ماندن این راه الهی از توطئهها دانست.
======================================================================
طی بیانیهای صورت گرفت
حمایت قاطع جانبازان 70 درصد از فرمایشات حکیمانه رهبر انقلاب
جمع کثیری از جانبازان 70 درصد قطع نخاعی، قطع عضو، نابینا و شیمیایی با صدور بیانیهای با حمایت قاطع از فرمایشات حکیمانه رهبر انقلاب و تبریک پیروزی بزرگ ملت ایران در خلق حماسه 22 خرداد، آشوبگری عوامل داخلی دشمن در روزهای اخیر را محکوم کردند.
به گزارش سرویس اجتماعی برنا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ ایثار و شهادت، در این بیانیه که تعدادی از جانبازان قطع نخاعی، قطع عضو، نابینا و شیمیایی آن را امضا کردهاند، آمده است: ما جانبازان 70 درصد جنگ تحمیلی با محکوم کردن حوادث تلخ اخیر که پس از برگزاری انتخابات روی داد و عدهای با همراهی دشمنان انقلاب، نظام و ملت ایران قصد کمرنگ کردن عظمت این حماسه بزرگ را داشتند، ضمن اعلام حمایت قاطع از رهبر جانباز خود اعلام میکنیم که همه ما با جسم مجروح خویش تا زندهایم گوش به فرمان جانشین امام زمان (عج) هستیم و باقیمانده جان خود را نیز نذر راه پاک شهیدان و رهبر آنان کردهایم.
در این بیانیه آمده است: ما تا آخرین قطره خون بر صحیفه تاریخ مینویسیم تا زندهایم رزمندهایم و تا هستیم اجازه نخواهیم داد خدشهای به راه و یاد شهیدان و خط امام (ره) وارد شود.
امضا کنندگان این بیانیه دکتر مجتبی رحماندوست، دکتر قدرتالله رحمانی، علیرضا سربخش، محمود غیاثی، دکتر بهنام حاج هاشمی، دکتر علیرضا مردانی، دکتر عنایتالله طاهریان، دکتر احمد فرحزادی، امیرعلی ملکی، سیدمهدی حسینی، فردین رسولی، بهروز ساقی، مجید وفایی، امیر حاجعلی، حسین اسرافیلی، سید شمسالدین سیدی، حسن کولیوند، محمدرضا دامرودی، علی چناری، علی شکراللهی، بهمن بهمنیان، انجمن جانبازان نخاعی، شکرالله وفایی، داود حیدری، حسن ابوطالبی، علیرضا نصرآبادی، خانه نور (مرکزامور جانبازان نابینا)، هیئت عاشقان قمر بنی هاشم (جانبازان و خانواده شهدای شهرک شاهد) و گروه پیگیری امور جانبازان نخاعی هستند.
=====================================================
ریچارد هاس:هیچ رایی در ایران دزدیده نشده است
ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا می گوید آمریکا باید خود را برای تعامل با ایران آماده کند ضمن اینکه وی استدلال معترض ها به نتایج انتخابات در ایران را به دور از واقعیت دانست؛ وی گفت هیچ آرایی در ایران دزدیده نشده است.
به گزارش ایرنا، ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در مصاحبه ای که در سایت این شورا منتشر شده است ضمن اعتقاد به عدم تقلب در انتخابات ایران می گوید تقلب در انتخابات هزینه های بسیاری به همراه دارد و به هیچ وجه دولتی قادر به پرداخت هزینه های آن نیست. استدلال آن هائی که می گویند در انتخابات ایران تقلب شده است بی اساس و نادرست است.
هاس معتقد است: ایالات متحده آمریکا علیرغم رفتار دولت ایران باید به تعامل با ایران روی بیاورد. زیرا ممکن است چالش ایران ادامه یابد و حتی بدتر هم شود اوباما مجبور است به تعامل با ایران روی بیاورد اکنون مذاکره با ایران فوق العاده سخت تر بوده و ایران در وضعیتی است که دسترسی به آن بسیار مشکل شده است.
وی در مورد شرایط نظام ایران گفت: پیشگوئی در مورد آینده خطرناک است اما نظر شخصی من آن است که رژیم ایران از توان نیفتاده است و به بقای خود ادامه می دهد. توانائی مخالفان بسیار محدود است. تاریخ نشان داده است که دولت ها و نظام ها در شرایط سخت به بقای خود ادامه می دهند. نظام ایران عناصر دینی نفوذ خود بر شبه نظامیان و سپاه را دارند.
وی سپس ابراز خوش بینی کرد که نظام ایران مشروعیت خود را از دست داده است. همین موضوع نشانه هایی از رویش بذرهای تغییر سیاسی در آینده را به همراه دارد.
وی در ادامه می گوید: اولین توصیه من به رئیس جمهور این است تا زمان مشخص شدن وضعیت در ایران صبر کند. اوباما از اجلاس شش جولای در مسکو نهایت استفاده را انجام دهد. بهترین راه برای مقابله با ایران ایجاد یک اتحاد بین المللی در برابر ایران است. آمریکا و اروپا در موقعیت مشابهی قرار دارند. چین پشت روسیه پنهان شده است لذا روسیه بسیار مهم است. اما من خیلی به کمک روسیه امیدوار نیستم زیرا آن ها جزئ اولین کشورهایی بودند که به احمدی نژاد تبریک گفتند آن ها از این شرایط در کنار قیمت بالای نفت استفاده می کنند. گرچه روسیه از قدرت گرفتن ایران نگرانی هائی را احساس خواهد کرد اما در نهایت روسیه مانند آمریکا با ایران برخورد نمی کند.
وی در مورد این که لحن اوباما تندتر شده است اما باز هم از احتمال مذاکره با ایران سخن گفته است عقیده دارد: آمریکا باید آماده مذاکره با هر دولتی در ایران باشد. اما باید وضعیت انتخابات در ایران روشن شود سپس به صورت دو یا چند جانبه با ایران وارد مذاکره شود. اگر ایران به مذاکره روی نیاورد باید به شهروندانش توضیح دهد که چرا به این پیشنهاد خوب آمریکا توجه نکرده است. آمریکا باید از فرصت به دست آمده استفاده کند تا پاشنه آشیل ایران را که ضعف مدیریت در امور اقتصادی است نشانه بگیرد.
وی ادامه داد: براساس سخنان آیت الله خامنه ای، ایران هنوز به شعار شیطان بزرگ اعتقاد دارد و سعی می کند مخالفان را به آمریکا و بریتانیا مرتبط کند. از این جهت حق با اوباما است که نمی خواهد در امور داخلی ایران اظهار نظر کند زیرا شاید خاطره مجارستان سال 1956 تکرار شود و به ضرر مخالفان تمام شود.
هاس موضوع نامه اوباما به رهبر ایران را رد نکرد و اظهار کرد که آمریکا باید آماده باشد که سیاست هایش را به صورت عمومی و آشکار عرضه کند.
وی در ادامه می گوید هنوز کارخاصی در قبال رابطه با ایران انجام نشده است. این یکی از اشتباهاتی بود که در هشت سال گذشته در آمریکا انجام شد. افغانستان می تواند در این رابطه مفید باشد. راه دسترسی به ایران به مرور زمان سخت تر می شود.
وی در مورد صحت انتخابات در ایران اعتقاد دارد: رای در ایران دزدیده نشده است. استدلال آن هائی که می گویند در این انتخابات تقلب شده است مغشوش می دانم.
نظرات کاربران:
===========================================
*همایش قوه قضاییه*
الهام:حوزه اغتشاشات را از رایدهندگان به کاندیداهای دیگر جدا میدانیم
آوایی:امیدوارم وضعیت تعدادقابل توجهی ازبازداشتشدگان به زودی مشخص شود
سرویس: فقه و حقوق - حقوق سیاسی
1388/04/06
06-27-2009
13:48:16
8804-02636: کد خبر
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: فقه و حقوق - حقوق سیاسی
رییس کل دادگستری استان تهران و وزیر دادگستری در حاشیه همایش سراسری قوه قضاییه که صبح امروز برگزار شد، به سوالات خبرنگاران درباره بازداشتهای صورت گرفته در حوادث اخیر پاسخ دادند.
به گزارش خبرنگار حقوقی ایسنا، سید علیرضا آوایی در حاشیه همایش سراسری قوه قضاییه در جمع خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت بازداشت شدگان در اغتشاشات اخیر تهران اظهار کرد: با حضور در زندان اوین با تعدادی از بازداشت شدگان دیدار کردم و امیدوارم وضعیت تعداد قابل توجهی از این افراد که اتهامات کمتری دارند تا آخر این هفته مشخص شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص تعداد بازداشت شدگان در این اغتشاشات گفت: من تعداد دقیق بازدداشت شدگان را نمیدانم اما طی بازدیدی که از چند بند زندان اوین داشتم و با تعدادی از زندانیان صحبت کردم، برخی از بازداشت شدگان داوطلبان کنکور بودند که با پیگیریهای صورت گرفته به من قول داده شد که مشکل آنها همان روز حل شود تا به امتحان خود برسند.
رییس کل دادگستری استان تهران ابراز امیدواری کرد که مدت زیادی طول نخواهد کشید تا وضعیت اکثریت بازدداشت شدگان سامان پیدا کند.
به گزارش ایسنا، دکتر غلامحسین الهام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مسوول بازداشتهای صورت گرفته کیست؟ اظهار کرد: قوه قضاییه مستقل است و بازداشتها زیر نظر دادگستری و دادستانی انجام میشود و تمام دستگیریهایی که توسط نیروی انتظامی انجام شده در جهت رفع آشوبها بوده و بنده به عنوان سخنگوی دولت نمیتوانم پاسخگو باشم. منتها تمام حقوق مربوط به بعد از دستگیری مربوط به دستگاه قضایی و دادستانی میشود و وزارت دادگستری نمیتواند پاسخگو باشد.
وزیر دادگستری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر دخالت کشورهای دیگر در آشوبهای اخیر، گفت: وزارت امور خارجه درخصوص دخالتهای خارجی، اقدامات جدی انجام داده و دخالتهای آنها بر هیچکس پوشیده نیست و مسایل انتخاباتی به بیرون از مرزها ارتباطی ندارد.
وی گفت: ما نظام انتخاباتی داریم و حق نامزدها در پیگیری شکایت و اعتراضاتشان در قانون تعریف شده و انتخابات امسال آزادانه برگزار شده است.
الهام در پاسخ به سوالی درباره برخورد شدید با مردم در تجمعات و راهپیماییهای اخیر و ضرب و شتم برخی خبرنگاران گفت: برخورد شدیدی با مردم نشده و اگر خبرنگاری کتک خورده به دادستانی مراجعه کند و بگوید که کتک خورده است. هنگامی که در یک شهر، آشوب راه میافتد و امنیت مردم بهم میخورد بانکها و مغازهها آتش میگیرند و ماموران انتظامی کشته میشوند، سوال این است که مسوول تامین امنیت چه کسانی هستند و شما تصور میکنید آن 13 میلیونی که به کاندیداهای دیگر رای دادند آیا عامل این قضیه هستند؟ ما اینگونه فکر نمیکنیم. آنها هم خودشان میخواهند امنیتشان بهم نخورد و حفظ نظام قانونمند انتخابات، حقوق افرادی را که به کاندیداهای دیگر رای دادهاند نیز تامین میکند.
الهام افزود: تمام مردم و کسانی که رای دادند، مسوول امنیت هستند؛ بنابراین آنها امنیت جامعه را تضعیف نمیکنند لذا دخالتهای عوامل خارجی باعث این آشوبها شده و ما حوزه اغتشاشات را از کسانی که به کاندیداهای دیگر رای دادند، جدا میدانیم و مردم ما اینچنین فرهنگی ندارند که کشور را به اغتشاش بکشند.
وزیر دادگستری با بیان اینکه تجزیه مردم به اقلیت و اکثریت القای خارجی است، افزود: در کشور ما همه رای میدهند و در هیچ انتخاباتی مردم را به اقلیت و اکثریت تقسیم نکردیم.
انتهای پیام
================================================