بررسی تحلیلی دو سال پایان حکومت جمال عبدالناصر و بروز جنگ بین اعراب و اسراییل برای بار دیگر بنظر می رسد درسهای فراموش نشدنی برای سایر ملل و منجمله ما داشته باشد. تا با بقول رهبر معظم با خرد ورزی و منطق کمر هر بیگانه متجاوز به ایران اسلامی ( نقل بمضمون) را بر زمین ننگ بزنیم و یا کاری کنیم که هیچ متجاوزی جرات حمله به ما را منطقا پیدانکند .
در ان زمان ناصر به پشتوانه مردم کشورهای عربی و منجمله مصر که بشدت از شعارهای ناسیونالیستی عربی او به شوق امده بودند هرروز در سخنرانی خود پر شور خود و اعضای دولتش اسرائیل و حامیان او را ضعیف شکست خورده و نابودشدنی می دانست و در مصاحبه های خود مرتبا به قدرت و جمعیت و پشتوانه مردمی خود که از طریق تظاهرات خیابانی ملل عربی و غیر عربی انجام می شد بعنوان برگ برنده و دلیل عدم جرات اسرائیل و حامیان او برای حمله به مصر و اعراب یاد می کرد . کار انقدر بالا گرفت که همه خواستار حمله ناصر و ارتشهای عربی برای حمله و نابودی اسرائیل و باز پس گیری کامل فلسطین شدند. و او ضمن قول انجام این خواسته ان را به زمان مناسب در اینده نچندان دور موکول می کرد. اسرائیل و غرب با تبلیغات حساب شده چنان جوی را بوجود اوردند که تمامی تصمیم سازان دولت ناصر را به اشتباه محاسبه انداختند و انها را وادارکردند تا در سخنرانیها و ملاقات های سیاسی و اجتماعی داخلی و خارجی تند ترین و اتشی ترین حمله های سیاسی و امنیتی را به اسزائیل و غرب واردسازند تا ضمن سرگرم کردن مسئولین و مردم و ارتشهای ملل عرب و مصر افکار عمومی غرب و بویژه امریکا و اسرائیل برای یک نبرد همه جانبه کم کم اماده سازند . که متاسفانه موفق هم شدن و مصریها و اعراب کاملا در دام تبلیغاتی و جنگ روانی انها افتادند.
در همین شرایط نه جنگ و نه صلح بود که ناگهان اسرائیل با کمک غرب و بویژه امریکا حمله هوایی و زمینی شدید و غافلگیرانه ای را بر علیه مصر و همه کشورهای متخاصم عربی اغاز کرد و در طی چند روز همه توان نظامی مصر اردن و سوریه و... را نابودساخت و تلفات شدیدی به اعراب واردساخت و بخشهای مهمی از این کشورها را نیز به اشغال خود دراورد . اوضاع در طی چند روز کاملا بنفع اسرائیل تغیر کرد . با شکست ناگهانی اعراب و مصر نه تنها جهان عرب که مردم دنیا نیز بشدت غافلگیر شدند .
ناصر پس از این شکست ضمن پذیرش ان با استعفا خود سعی کرد به مردم و ملل عرب دلداری دهد و همه تقصیر ها را بگردن گرفت . اما چه فایده ! اعراب صد میلیونی از کشور چند میلیونی (البته بپشوانه و حمایت همه جانبه شدید غرب ) اسرائیل شکست خفت باری خورده بودند سرزمین انها و شهرها و تاسیسات زیر بنایی نظامی و غیر نظامی انها در چند ساعت به تلی از خاک تبدیل شد . بعدها ناصر از دق همین شکست خفت بار و غافلگیر کننده فوت کرد و معاون او انور سادات جای اورا گرفت و با سازش و صلح خفت بار تر بخشی از ان سرزمین اشغال شده مصر را پس گرفت و مصر با کنار گذاشتن رویه انقلابی خود سر تا پا غربی شد که تا کنون نیز بعنوان یک متحد غرب در شمال افریقا باقی مانده است!
اما درس تاریخی که می توان از این وقایع گرفت کدام است؟
- نباید با تکیه بر این فرض که دشمن احتمالی جرات حمله ندارد غافلگیر شد!
- براورد کاملا صحیحی از توان همه جانبه خود و دشمن احتمالی باید در اختیار داشت.
- حمایت مردمی جنبه معنوی دارد نه عملیاتی لذا نباید دچار اشتباه محاسبه راهبردی شد. نمونه بارز ان تظاهرات چند میلیونی که همه روزه مردم سراسر جهان برای جلوگیری از حمله به عراق و افغانستان انجام دادند اما نتوانست نئو محافظه کار ان حاکم در کاخ سفید را از حمله و جنایات بیشمار در ان دو کشور و اکنون هم اعمال نقشه تجزیه عراق باز دارد .
- غرب و اسرائیل نشان داده اند ید واحدند و در عملیاتهای نظامی کاملا یکدیگر را حمایت همه جانبه می کنند. لذا نباید در محاسبه قدرت دشمن احتمالی دچار اشتباه راهبردی گشت.در گیر شدن هر کشور با اسرائیل یا هریک از قدرتهای غربی تحقیقا در گیر شدن با تمامیت توان نظامی و مالی و سیاسی و تبلیغاتی غرب است. و این حقیقتی غیر قابل انکار است که نمود ان در همه جنگهای اعراب با اسرائیل کاملا مشهود است .
- می توان ضمن حفظ همه ارزشها و ارمانهای انقلاب اسلامی و شهدا و امام "ره" و رهبری معظم انقلاب با در در پیش گرفتن سیاست اعتدال و میانه روی و پرهیز از دشمن تراشی و با مصلحت اندیشی مبتنی بر واقعیت و منطق نه تنها حقوق حقه خود را در یک طول زمانی معین تامین کرد بلکه به دست اوردهای ذیل نیز نائل گشت :
اول - خدای نا کرده از پیش امدن خطر هر نوع حمله به ایران این سرزمین مقدس جلوگیری کرد.
دوم - ایران و نظام مقدس ج.ا.ا را بر خلاف تبلیغات شدید بر علیه ان در جهان صلح طلب و مسئولیت شناس ضد جنگ و خونریزی نمایان ساخت .بویژه می توان تبلیغات شدید ضد شخص رئیس جمهور مظلوم دکتر احمدی نژاد را خنثا نمود. و ضمنا با ایجاد فضای صلح و دوستی مسئله هسته ای و سایر مشکلات با غرب را حل و فصل نمود .
سوم - با جلب نظر مجامع رسمی جهانی (اعتباری و غیر اعتباری) سرمایه گذاریهای چند ده میلیاردی و چند صد میلیاردی را به ایران روانه ساخت تا هم ایران اباد و سربلندتر گردد و هم ضمن رفع معضل بیکاری و رکود نسبی حاکم بر فضای اقتصاد کشور ضریب امنیت ملی کشور و نظام افزایش فروان یابد.
چهارم ـ بالندگی فرهنگی و هنری و اجتماعی ایران اسلامی بمانند هزاران سال تاریخ و تمدن پیشین خود دوباره جهان و جهانیان را مات و مبهوت گرداند.
پنجم ـ در جوی ارام ایران اسلامی بتواند با دفاع سیاسی و حقوقی از حق مظلومان فلسطینی و لبنانی و عراقی و افغانی و ... در مجامع بین المللی حمایت تام و کمال نماید .
من یقین دارم دولت نهم می تواند با دور کردن خطرات احتمالی برای کشور و با هوشمندی و درایت و اینده نگری ایران عزیز را به سرمقصد منظور که صلح و دوستی و امنیت و رفاه و پیشرفت تام و کمال کشور و اسلام است برساند چه رسد به حل مسئله اتمی و ... و غیره انهم با وجود رئیس جمهور صادق و مومن و مخلصی چون احمدی نژاد مظلوم که لازمه این مهم حفظ همبستگی ملی و وحدت جناحها ی کشور و حمایت از دولت و نیز فعالتر شدن دستگاه وزارت خارجه و سفارتخانه های ج.ا.ا و تبلیغات علمی ما در خارج است متاسفانه بنظر میرسد مجموعه وزارت خارجه و سفارتخانه های ما در خارج و سازمان میراث فرهنگی و... و صدا و سیما انطور و که باید و شاید نتوانسته اند همگام با سیاستهای مصالحه و مقاومت احمدی نژاد عمل کنند بنظر میرسد سفر زیاد و گاه پیوسته یک وزیر خارجه به سایر کشورها بمنزله کسب موفقیت نیست ای کاش یک وزیر خارجه در داخل می ماند ولی نتیجه لازم را برای امنیت ملی و سیاست خارجی حوزه مسئولیت خود اخذ می نمود . در هر حال برای موفقیت همه مسئولین سیاست خارجی و میراث فرهنگی و صدا و سیما ارزوی موفقیت دارم. یا حق